Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig   Print

Dyreryg med Waldorfsalat

hvad skal jeg sige!! Det er bare vildt

Mængde/antal pers: 8 personer

Ingredienser:
 3 kg dyreryg
 150 gram bacon eller fersk spæk i skiver
 salt og peber
 100 gram smør


 Sauce:
 40 gram margarine
 4 spsk mel
  l mælk
 salt
 kulør
 1 dl fløde eller creme fraiche
 ribsgele


 Waldorfsalat:
 Mayonnaise (kan erstattes af creme fraise 18%)
 Piskefløde
 Grønne eller blå druer
 Valnøddekerner
 3 stilke bladselleri
 2 syrlige æbler (Belle Boskop)
 salt
 lidt citronsaft.




Fremgangsmåde:

Ryggen tørres godt med køkkenrulle og alle hinder fjernes
Kødet gnides med salt og peber og barderes (dækkes) med
tynde skiver af bacon eller fersk spæk og smørklatter.
Ryggen lægges på en rist i bradepanden og stilles i en varm ovn 250 grader
i ca. 15 minutter, til den er brunet.
Sauce:
Af mel, fedtstof og mælk, laves en afbagt eller jævnet sovs, der tilsættes kulør
og smages til med salt og en anelse sukker..
Sovsen koges igennem et øjeblik og hældes over dyreryggen, der steger videre i 1 time ved 160 grader til den er mør.

Dyreryggen tages op, og sovsen hældes i en gryde og koges op med piskefløde,
til konsistensen er passende. Den skal være jævn.
Smag sovsen til med ribsgele og blank den af med en klat smør.
Filetterne skæres fri af dyreryggen , skæres i tynde skive og lægges tilbage på rygbenet.
Ryggen serveres hel, garneret med sukkerbrunede kartofler og halve, kogte æbler med ribsgele

Waldorfsalat: Passer fint til dyreryggen.
Mayonnaise smages til med salt og røres op med
citronsaft og flødeskum.
Æbler og bladselleri skæres i tynde stykker.
Valnøddekernerne hakkes groft, spar 5-6 stykker hele til pynt.
Druerne halveres og stenene pilles ud.Gem lidt til pynt.
Hele frugtblandingen vendes forsigtigt i mayonnaise- flødeblandingen.
Salaten kommes op i en fin glasskål og pyntes med halve vindruer og valnøddekærner.
Waldorfsalat passer til al slags vildt



Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 06-12-2001 17:23, redigeret: 29-05-2005 16:26

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Vintermad Retter med vildt Retter med bacon 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Andre kommentarer:
aip: Har afprøvet denne opskrift
aip kommentar: Det er bare super godt og meget nemt at lave, har spist det til aften.. Mange tak for mad

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 86470 der ser denne opskrift.