Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierTop 20Historien bag      
Tilpasset søgning

lækker Indbagt mørbrad

Mængde/antal pers: 6 personer.

Ingredienser:
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g koldt smør
  • ½ dl koldt mælk

  • 1 svinemørbrad (ca. 400 g)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

  • Fars:
  • 500 g hakket svinekød (6% fedt)
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg (str. mellem)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 1 stort revet chalotteløg (ca. 50 g)
  • 1 dl Karolines Køkken madlavningsfløde 18%

  • Pensling
  • sammenpisket æg eller fløde.

Fremgangsmåde:

Tilberedningstid: 60 min.
Årstid: Efterår, Vinter.
Bagetid: Ca. 50-60 min. ved 200°.

Dej: Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med kold mælk. Læg den i køleskabet i mindst 1 time.

Skær sener og hinder af mørbraden. Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys salt og peber over. Afkøl mørbraden.

Fars: Rør kød med mel, æg, krydderier og fløde.

Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm). Læg halvdelen af farsen på midten af dejen. Herpå lægges mørbraden, hvorefter resten af farsen pakkes udenom. Luk enderne af dejen ind over farsen, hvorefter den ene langside lægges op og pensles med æg i kanten. Derefter lægges den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen opad på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisket æg eller fløde. Bag mørbraden midt i ovnen.

Tips: I stedet for ovennævnte dej kan man anvende færdigkøbt dybfrossen butterdej.

Energi-indhold
For hele retten: 22390 kJ
Energifordeling:
Fedt: 61%
Kulhydrat: 20%
Protein: 19%
Fryseegnet: inden bagning



Opskriften er skrevet af: shake-it-babe, 16-05-2005 20:16, redigeret: 09-07-2005 19:43    Andre opskrifter skrevet af shake-it-babe
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med svinekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Andre kommentarer:
vbt30: Har afprøvet denne opskrift
vbt30 kommentar: men stol på at den er god. har lavet den 1.000 gange :)

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 22113 der ser denne opskrift.