Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig   Print

Stegt hare

Hare er god gæste og vintermad

Mængde/antal pers: 6 personer

Ingredienser:
 1 ung hare ca. 2 kg
 8-10 tørrede enebær
 3-4 flasker lyst hvidtøl
 100 gram røget spæk
 4 spsk margarine
 salt og peber
  dl piskefløde
 ribs eller rønnebærgele


Fremgangsmåde:

Læg den parterede hare i en skål af passende størrelse, de tørrede enebær knuses og drysses over over.
Hæld hvidtøllet over og læg en tallerken over , til at holde haren under øllet ved let pres.
Lad haren stå koldt og trække i øllet til næste dag. Vend den et par gange undervejs.
Tag forbenene fra, og kog dem af i en halv liter vand til bouillon.
Tør ryggen og bagbenene af med lidt køkkenrulle og stik tynde strimler spæk jævnt over hele haren.
Brug en spæknål, hvis man ikke har sådan en, kan man bruge en spids kniv.
Brun haren omhyggeligt i margarinen og drys med salt og peber.
Spæd afkoget fra forbenene ved og lad haren småstege i 1 time eller til den er mør.
Hæld fløden på, når haren har stegt ca. halvdelen af tiden.
Ryggen af haren er færdig efter ca. en time. Tag den op og hold den varm.
Sovsen sies og smages til med salt og peber og ribs eller rønnebærgele.
Skær filetterne af hareryggen, skær dem i pæne skrå skiver og arranger dem igen på
rygbenet. Anbring ryggen på midten af et pænt ovalt fad.
Tag benene ud af baglårene og skær dem i pæne stykker og placer dem rundt om ryggen.
Hæld lidt sovs over kødet på fadet.
Server haren med hvide kartofler, pomme frittes, grøn salat tilsat lidt rå
champignonskiver i en olie-eddikemarinade.
Halve kogte æbler med rønnebærgele passer også fint til.
En syrlig æblemos smagt til med peberrod og et par skefuld mayonnaise
er også fint tilbehør


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 05-01-2002 22:21, redigeret: 07-01-2002 20:36

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Vintermad Retter med svinekød Retter med vildt 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6786 der ser denne opskrift.