Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierTop 20Historien bag      
Tilpasset søgning

Hvidkålsrouletter

Fiberrig kost

Mængde/antal pers: 4 personer

Ingredienser:
  • 1 stort hvidkålshoved
  • 5-600 gram fars ( kalv/flæsk eller. Oksefars)
  • 2 dl mælk
  • 1 finthakket løg
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • salt/ friskkværnet peber
  • 10-12 tandstikker eller bomuldstråd til ombinding
  • Smør eller margarine til stegning

Fremgangsmåde:

Sæt en stor gryde over til kog med 2-21/2 liter vand, tilsat en lille håndfuld salt.
Rør farsen sej med salt, tilsæt æg, hakket løg, mel, mælk og godt med sort peber fra kværnen.
Farsen skal have samme konsistens som til frikadeller. Lad farsen hvile et øjeblik.
Fjern de yderste grimme dækblade fra hvidkålen og stik 5-6 centimeter dybt
rundt om stokken med en spids kniv. Pas på fingrene, det er lidt farligt.
Kom hvidkålshovedet op i gryden med stokken opad, hovedet skal helst være næsten dækket af vand.
Lad hovedet koge 5-6 minutter og prøv så at løsne dækbladene et efter et.
De må helst ikke gå i stykker.
Anbring bladene på et fad efterhånden som du får dem løsnet. Når du har 12-14 stykker, har du nok.
Skær det groveste af stokkene på bladene, inden du kommer en god skefuld fars på.
Fold siderne af bladet ind over farsen og rul sammen fra den tykke ende.
Hvis du syntes at rouletten bliver for lille, så læg et halvt blad ekstra på, før du kommer farsen på.
Bind et stykke bomuldstråd rundt om rullen, eller brug en tandstik til at holde sammen på den.
Når du har lavet 10-12 stykker, kommer du dem op i det vand du har kogt hvidkålshovedet i
og de står og småkoger i ca. 20 minutter.
Når de er kogt, fisker du dem op med en hulske og lader dem dryppe lidt af på et fad.
Når de er dryppet lidt af, steger du dem gyldenbrune på alle sider, på et pandejern, ved jævn varme.
Kålrouletterne kan også, når de er kogt, kommes i et smurt ildfast fad. De smøres med lidt smeltet smør, og steger 25-20 minutter ved 225 grader
De må ikke steges for mørke, for så bliver kålen lidt bitter i smagen.
Server kålrouletterne med smeltet smør, kogte kartofler eller et godt stykke rugbrød til
Husk at fjerne bomuldstråden eller tandstikken inden servering.


Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 29-01-2002 16:53, redigeret: 29-07-2002 21:06    Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Vintermad Retter med oksekød Retter med svinekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Andre kommentarer:
torsvej: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
torsvej kommentar: vil prøve opskriften i aften. Et smadder godt initiativ.

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 32362 der ser denne opskrift.