Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig   Print

Gammeldags oksesteg

En let nyfortolkning af den klassiske oksesteg, som vor mor troede, hun lavede den...

Mængde/antal pers: 4-5

Ingredienser:
 1,5 kg oksetykkam
 1 porter (gerne Limfjordsporter)
  dl soja
 2 store fed hvidløg (eller mere efter smag)
 evt. gulerødder og porretop
Fremgangsmåde:

Start dagen før: lav en marinade af porter, soja og hvidløg.
Hvis det ikke allerede er gjort, skal kødet snøres.
Læg kød og marinade i en frysepose og ind i køleskabet. Vend posen jævnligt.

Start tidligt på selve dagen.
Si marinaden fra kødet (og husk at gemme den).
Kødet brunes grundigt på alle sider i en stor gryde - salt og peber.
Herefter hældes marinaden ved, evt. suppleret med gulerødder og porrer.
Skru ned til laveste blus og lad stegen simre i 2 - 3 timer - spæd evt. med vand undervejs. Vend stegen jævnligt.
Stegen tages op og befries for snøre. Skyen jævnes med Maizena eller en sjat fløde.

Serveres med kartoffelmos og timiandampede gulerødder

Opskriften er skrevet af: SvennH, 29-07-2010 10:45, redigeret: 29-07-2010 10:48

Andre opskrifter skrevet af SvennH
Findes i følgende kategorier:  Vintermad Retter med oksekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6035 der ser denne opskrift.