Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig   Print

Kålbudding med tomatsauce

Et alternativ til kåldolmer - det smager bare så godt med tomat -creme fraisesaucen. Dejlig ret.

Mængde/antal pers: 3-4 personer

Ingredienser:
 Kålbuddingen:


 1 hvidkål
 50 g smør
 1 tsk groft salt
 2 dl. vand


 250 g hakket svinekød
 250 g hakket kalvekød
 100 g mel
 2 tsk groft salt
  tsk peber
 1 tsk tørret merian
 1 revet skalotteløg
 1 fed hvidløg
 1 æg
 4 - 4 dl mælk
 evt 2 tomater
 persille


 Tomatsauce:
 20 g smør
 20 g mel
 4 dl væske (kålvand+vand)
 1 bouillonterning
 1 bæger creme fraise (18 eller 35 % 180 ml)
 3 spsk tomatpure
 1 tsk groft salt
 1/4 tsk peber


Fremgangsmåde:

Kålbuddingen:
Kålen snittes fint. Svitses i smør, tilsættes salt og vand og dampes under låg ca. et kvarter.
Kød, mel, krydderier, løg, æg og mælk røres til en fars. Kålvandet gemmes til saucen. Kål og fars lægges lagvis i et smurt fladt ovnfast fad. Det øverste lag skal være fars. Fadet sættes i ovn ved 200 gr og bages i ca 3/4 time. Kan evt. pyntes med tomatskiver og persillekviste. Serves med kartofler og tomatsauce.

Tomatsauce:
Smørret smeltes, melet kommes i, hvorefter kålvand og vand, ialt 4 dl tilsættes. Bouillonterning, creme fraise og tomatpure tilsættes, og saucen smages til med krydderier.

Opskriften er skrevet af: Bodil, 28-11-2016 00:54

Andre opskrifter skrevet af Bodil
Findes i følgende kategorier:  Hverdagsmad Hovedretter Retter med svinekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 1048 der ser denne opskrift.