Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig   Print

Svampet citronkage

Denne kage skal prøves! Den smager fuldstændig fantastisk - specielt lige når den er afkølet lidt men stadig lun og netop har fået glasur og revet citronskal på - mums!

Mængde/antal pers: 10 pers

Ingredienser:
 Kage:
 150 gram blødt smør
 150 gram sukker
 3 æg
 2 dl. tykmælk
 250 gram hvedemel
 1 tsk. vaniljepulver (eller vaniljestang)
 2 tsk. bagepulver
 1 økologisk citron


 Glasur:
 ca. 250 gram flormelis
 kogende vand


 Pynt: Revet citronskal
Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Blødgør smørret 15-30 sekunder i mikrobølgeovnen
Pisk smør, sukker og vanilje hvidt. Brug køkkenmaskine eller elpisker.
Tilsæt æg et af gangen. Pisk godt efter hvert æg.
Skyl citron og riv skallen groft og stil til side (vigtigt: brug øko-citron).
Pres citronen og tilsæt halvdelen af citronsaften til dejen. Resten gemmes og pensles på kagen straks den kommer ud af ovnen.
Tilsæt tykmælk
Bland bagepulver med hvedemel og tilsæt.
Rør forsigtigt til melet er udrørt.
Pensl et højt tærtefad med smeltet smør og hæld dejen heri.Mit fad måler 22 cm i diameter og 5 cm. i højden.
Bag citronkagen nederst i ovnen ca. 35 minutter v. 150 grader varmluft.
Kagen er færdig når den er gylden og når der ikke længere hænger dej ved den strikkepind/gaffel du stikker i.
Pensl straks citronsaft på kagen. Saften trænger ned i kagen og gør den svampet og giver den lækreste smag.
Glasur:
Flormelis tilsættes ganske lidt kogende vand ad gangen indtil det har den rette konsistens. Lav den mængde glasur der skal til for at dække kagen.
Bread den ud over kagen når kagen er afkølet (må godt være en anelse lun stadig).
Drys den revne citronskal på straks inden glasuren tørrer.

Skær fine stykker kage og anret dem på dine smukkeste tallerkener.

Tip: Det er vigtigt du bruger økologiske citroner, da skal fra sprøjtede citroner kan være sundhedsskadelig at spise


Kilde: nogetiovnen.dk

Opskriften er skrevet af: Anja, 05-07-2017 00:49

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Kager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 69 der ser denne opskrift.