Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig   Print

Autentisk spansk kyllinge paella

Super lækker autentisk kyllinge paella opskrift fra Barcelona

Mængde/antal pers: 6

Ingredienser:
 1. Kyllingebouillon:
 1stk hvidløg
 1stk løg
 1stk selleri
 1stk majroe
 2stk porrer
 3stk gulerødder
 500g kylling med ben
 2stk lauerbærblade
 3L vand


 2. Sovsen:
 Salt
 120ml Jomfru olivenolie
 4stk hvidløgsfed
 Kylling/kanin 600g
 200g grønne bønner flade el. runde
 2stk tomater
 12g Pimientón (sød røget paprika)


 3. Risen:
 600g bomba el. senia rice
 12stk tråde med safran
 2stk rosmarin kviste


Fremgangsmåde:

1. Kyllingebouillon
Tilføj følgende: olien, laurbærblade, hvidløget delt på midten, kyllingen og salt
Steges indtil der opnås en gylden brun farve
Skær grøntsagerne ud i passende størrelse og kom dem på panden
Steges i 1-2min
Tilføj de 3L vand
Koges i 30min ved lav varme
Filtrer og gem bouillonen til paellaen

2. Sovsen
Varm paella panden op ved lav varme
Tilføj lidt salt over hele pandens overflade
Tilføj 120ml olivenolie
Tilføj de 4 fed hvidløg
Når olien er blevet varm tilføjes kylling/kanin
Undgå at overstege kyllingen og læg dem ud i siden når de er gyldne
Fedene med hvidløg kan nu fjernes
Skær de grønne bønner i mindre stykker og placer dem i midten - igen undgå at bønner oversteges
Riv tomaterne til pure på et hakkejern eller hak dem med en stavblender - tilføjes sammen med pimientón i midten og blandes med eksisterende ingredienser, husk at røre så det ikke brænder på

3. Risen
Tilføj bombarisen over hele overfladen og bland med sovsen
Rør rundt i et minuts tid til risen har suget sovs og olie til sig
Tilføj den varme bouillon
Fordel grøntsager, kød og ris jævnt over hele panden
Fra nu af skal der ikke længere røres i paellaen
Fordel safran-trådene og rosmarinen over paellaen
Skru op for varmen til bouillonen koger, skru så ned til meget lav varme
Når risen bliver synlig i overfladen skru helt ned for varmen og test risens konsistens
Et låg kan benyttes til at styre fordampningen
Når risene er løse og gennemkogt slukkes for varmen. Lad evt. retten stå 5min før servering

TIP: Sprød bund kan åbnes når risene er kogt møre. Tilføj herefter en smule olivenolie og behold temperaturen ved lav varme. Mærk efter med en teske og sluk for varmen så snart bunden begynder at virke fast.

EKSTRA TIP:
Paellaen kan med fordel tilberedes på en grill med indirekte varme til sidst (når risen er synlig i overfladen, men mens der stadig er væske tilbage) i ca. 20-30min. Herved opnås en ekstra lækker røgsmag.

Opskriften er skrevet af: andreas.jespersen, 31-07-2017 16:42, redigeret: 31-07-2017 16:53

Andre opskrifter skrevet af andreas.jespersen
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med kylling 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 346 der ser denne opskrift.