Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig   Print

Forloren skildpadde

Er god til et ungdomsgilde, eller bare som forret
(beregn rigeligt, for det smager godt)


Mængde/antal pers: 10-12 personer

Ingredienser:
 2 kg mellemskært kalvekød eller velhængt oksekød
 1 kg kalveskank
 4-5 liter suppebuillion eller vand
 3 porrer
 4 gulerødder
  selleri
 2 persillerod
 3 store zittauerløg
 salt


 Sovs:
 100 gram smør/margarine
 2 dl mel
 ca. 1 liter suppe
 salt, peber
 paprika, citronsaft,
 sherry og kulør


 Tilbehør:
 Kødboller af 500 gram fars (eller 1 pakke færdigkøbte, dybfrosne)
 2 dåser fiskeboller a 500 gram stk.
 12 hårdkogte æg ( koges i 7 min.)
 24 butterdejstarteletter


Fremgangsmåde:

Kød og kalveskank bringes kog i suppe eller vand. Der skummes og smages til med salt/peber. Kødet småkoger
2 -3 timer. Når den halve kogetid er gået, tilsættes de istandgjorte urter og de koges med resten af tiden.
Når kødet er mørt, tages det op, lægges i et let pres på et fad med en tallerken over, og afkøles. (kan laves dagen i forvejen)
Når det er afkølet, skæres kødet i små mundrette terninger
Af de 500 gram fars laves små kødboller.
Sovs:
1 liter suppe bages op med fedtstof og mel. Der smages til med krydderier, sherry og citronsaft.
Kødterninger, kødboller og fiskeboller, varmes forsigtigt i sovsen. (vandet fra fiskebollerne hældes væk)
Serveres i butterdejstarteletterne, garneret (pyntet) med de hårdkogte æg.
Skal den bruges som forret,kan der også serveres hvide kogte kartofler til.

Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 24-02-2002 13:14, redigeret: 25-02-2002 09:53

Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier:  Vintermad Retter med oksekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 24180 der ser denne opskrift.