Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierTop 20Historien bag      
Tilpasset søgning

Anjas luksusblinis med kaviar og rødløg

Super lækker forret - let at lave og ser ud af en hel masse!

Mængde/antal pers: 10-12 personer

Ingredienser:
  • 250 g hvedemel
  • 10 g gær
  • ½ dl lunkent vand
  • ½ dl lunken mælk
  • 2½ dl piskefløde
  • 3 hele æg
  • 75 g smeltet smør
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sukker

  • Tilbehør:
  • 2 glas kaviar (helst rød)
  • 1 rødløg
  • 2 dl fromage frais
  • Evt. en pakke røget laks

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i vand og mælk, og lca 1/4 af melet (ca 60 g/ 1 dl), røres i og dejen piskes let med en elpisker. Dejen hviler i ca. 1 time et lunt sted.

Når dejen er næsten færdig med at hvile, deles æggehvider og blommer, og hviderne piskes stive.
Piskefløden piskes let, den skal ikke være helt stiv.

Æggeblommer, smeltet smør, pisket fløde, salt og sukker tilsættes den hævede dej og piskes sammen - herefter vendes piskede hvider i, og tilsist tilsættes resten af melet lidt ad gangen under omrøring.
Lad dejen hvile i 20 minutter.

Brug en stor sovseske til at øse dejen op på panden.
Blinis bages enten på en speciel blinispande eller også på en almindelig pande, hvor man selv sørger for, at de kun bliver ca 10 cm i diameter.

De let afkølede blinis portionsanrettes (en til hver) med hakket rødløg, fromage frais og rødløg.
Der kan evt. kommes lidt klippet purløg på toppen.

Hvis der rigtig skal være fest, kan du også sætte en "rose" lavet af en skive røget laks på hver portion.



Opskriften er skrevet af: Anja, 05-08-2002 13:35, redigeret: 03-11-2008 08:06    Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Forretter Retter med laks Retter med kaviar 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Disse blinis smager himmelsk! Det er vigtigt at vente med det sidste mel til efter de piskede hvider er kommet i, som der også står i opskriften, så er det nemlig nemt at få blandet det hele sammen til en ensartet masse.

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 29676 der ser denne opskrift.