Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig   Print

Foreller i kokossovs - (Plah chu chi)

I Thailand bruger man fiskearter af familien Snapper (lat. Lutjanidae) Det er saltvandsfisk og en del af dem er giftige. De arter man spiser er dog alle ugiftige og kan du få fat i en så brug den! Det er dog meget vanskeligt at finde disse arter i Danmark

Ingredienser:
 2 foreller (a ca. 300-400 g)
 1 ds kokosmælk /olie (gathi)
 1-2 spsk chilipasta (klyang gaeng lyang)
 1 spsk fiskesovs
 1 tsk salt
 3 kaffirblade (bai makluud)
 1 gryde, der kan rumme de to fisk så de ikke krummer sammen


Fremgangsmåde:

Forberedelse:
Fiskene renses og ridses tre gange på hver side med en skarp kniv
Gnides med salt i ridserne
Kaffirbladene skæres i meget tynde strimler

Tilberedning:
Varm kokosolien op og opløs chilipastaen heri
Læg fiskene ned i kokossovsen, tilsæt fiskesovs og lad retten simre i 10-15 min (vend fiskene en gang)
Anret fiskene på et fad, hæld sovsen over og drys med de fine strimler kaffirblade

Tips:
Pas på når du vender fiskene i gryden under tilberedningen og ligeså når du skal anrette dem på fadet. De går let i stykker!


Opskriften er skrevet af: Millie, 17-09-2002 16:18, redigeret: 18-09-2002 10:32

Andre opskrifter skrevet af Millie
Findes i følgende kategorier:  Fisk og skaldyr Thai-mad 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4460 der ser denne opskrift.