Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig   Print

Grønsager med sennepssauce og hamburgerryg

Mængde/antal pers: 4 pers.

Ingredienser:
 800 g hamburgerryg (til 2 dage)
 2 liter vand


 Grønsager
 8 gulerødder i 4 cm stykker (ca. 300 g)
 300 g friske, rensede haricots verts
 1 blomkål i buketter (ca. 500 g)
 3 dl vand
 1/2 tsk groft salt


 Sennepssauce
 1/2 liter Karoline's GrundSauce med mælk
 4 spsk sød, mild sennep
 1 tsk groft salt
 friskkværnet peber
Fremgangsmåde:

Kom hamburgerryggen i en gryde med kogende vand. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Mål efter ca. 25 min., med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60. Kog evt. hamburgerryggen færdig de sidste 10 min. Tag gryden af varmen og lad kødet trække i vandet, stadig under låg, i ca. 20 min.

Grønsager: Læg gulerødder, bønner og blomkålsbuketter i nævnte rækkefølge i en stor gryde. Hæld vand ved og drys salt over. Kog grønsagerne ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte og hold dem varme.

Sennepssauce: Bring GrundSauce med mælk i kog i gryden. Tilsæt sennep, salt og peber og kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag saucen til. Anret grønsagerne i en stor, varm skål og hæld saucen over.

Mad til i morgen: Den kolde hamburgerryg kan serveres sammen med stuvet glaskål, se opskrift Karolines Køkken/5 side 13.

Grønsager med sennepssauce kan også tilberedes med en frossen grønsagsblanding af fx broccoli, blomkål og gulerødder.

Opskriften er skrevet af: Audipigen, 13-02-2003 10:29

Andre opskrifter skrevet af Audipigen
Findes i følgende kategorier:  Hverdagsmad Retter med svinekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4461 der ser denne opskrift.