Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig   Print

Islagkage med chokolade

Mængde/antal pers: 8 pers.

Ingredienser:
 Parfait-is
 4 æggeblommer
 125 g sukker (ca. 1 1/2 dl)
 kornene fra 1 stang vanille
 1/2 liter piskefløde


 Fyld
 2 spsk rom
 100 g smeltet overtrækschokolade
 1 makronbund


 Pynt
 2 dl piskefløde
 100 g overtrækschokolade
 50 g marcipan
Fremgangsmåde:

Parfait-is: Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt vanillekorn. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggeblandingen.

Fyld: Del parfaitblandingen i to lige store portioner. Tilsæt rom til den ene portion og vend smeltet chokolade i den anden. Læg makronbunden i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) og hæld parfaitblandingen med rom over. Dæk formen med alufolie og frys blandingen i ca. 1 time. Hæld derefter parfaitblandingen med chokolade over rom-isen og stil atter formen tildækket i fryseren. Frys isen i ca. 8 timer.

Pynt: Kog fløden op i en tykbundet gryde. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i fløden. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Lad chokoladen afkøle og fordel den derefter over islagkagen. Stil den tilbage i fryseren i 1-2 timer. Tag islagkagen ud af fryseren 1 time før serveringen, og sæt den i køleskabet. Pynt ved serveringen islagkagen med udrullet marcipan udstukket, fx som skå hjerter.

Opskriften er skrevet af: Audipigen, 13-02-2003 10:39

Andre opskrifter skrevet af Audipigen
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4466 der ser denne opskrift.