Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierTop 20Historien bag      
Tilpasset søgning

Rejetærte til mange

Hvem kan modstå denne lækre anretning!?

Mængde/antal pers: ca. 12 portioner.

Ingredienser:
  • Bund:
  • 9 dl hvedemel
  • 300 g smør el. margarine
  • 9 spsk. vand

  • Fyld:
  • 9 dl. afsvalet mælk
  • 10 æg
  • 3 tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber
  • 8 dl. (ca. 250 g) reven ost med lidt smag

  • Pensling:
  • æg

  • Pynt:
  • 1 kg. rejer med skal
  • 2 dåser (a. 265g ) blåmuslinger i vand
  • ca. 1 kg kinakål
  • 1 spsk. smør el. marg.
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
Fremgangsmåde:

1. Findel fedtstoffet i melet til en grynet masse. Det er hurtigt gjordt i foodprocessoren. Ellers gøres det med fingrene. Tilsæt vandet og ælt dejen hurtigt sammen.Lad den hvile i køleskab ca. 1 time.

2. Skær en lille del af dejen fra. Den skal bruges til at dekorere med. Rul resten af dejen ud. Beklæd bund og sider af en bradepande, 30x40 cm.Prik bunden med en gaffel.Dæk kanterne med alu-folie. Forbag tærtebunden nederst i en 200° varm ovn ca. 10 min.Fjern folien.

3. Pisk ingredienserne til fyldet sammen.

4. Pensl tærtebunden med sammenpisket æg. Rul den dej ud, du gemte til 2 tynde ruller.Sno dem sammen. Læg dem langs kanten af bunden hele vejen rundt.

5. Hæld fyldet i tærtebunden.

6. Bag tærten nederst i en 200° varm ovn ca. 20 min. eller til æggemassen er stivnet.

7. Forbered ingredienserne til pynten. Pil rejerne. Hæld væden fra muslingerne. Snit kinakålen fint og svits den kort i fedtstoffet, men kun lige til den falder sammen. Snir krydderurterne fint.

8. Arranger ingredienserne ovenpå tærten, mens den er varm. Server straks.

Opskriften er skrevet af: Jytte, 14-02-2003 23:18, redigeret: 27-02-2003 15:16    Andre opskrifter skrevet af Jytte
Findes i følgende kategorier:  Forretter Retter med rejer Tærter Retter med muslinger 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 11190 der ser denne opskrift.