|
|
|
Opskrifter - Thai-mad
- Bøf Massaman Krydret thairet
- Curry Chiang Mai
- Dampede muslinger med basilikum - (Hoi nyng hurapah) Thailand er rig på naturlige forekomster af både muslinger og snegle. På Koh Samui i den sydlige del af landet er det f. eks. meget almindeligt at se lokale folk finkæmme havbunden, som en gang dagligt blotlægges et par hundrede meter ud fra strandkanten
- Foreller i kokossovs - (Plah chu chi) I Thailand bruger man fiskearter af familien Snapper (lat. Lutjanidae) Det er saltvandsfisk og en del af dem er giftige. De arter man spiser er dog alle ugiftige og kan du få fat i en så brug den! Det er dog meget vanskeligt at finde disse arter i Danmark
- Fyrige nudler med varmrøget laks
- Jacquelines Wok ret Rigtig nem og lækker ret
- karry/kokos suppe lækker cremet suppe, nem og hurtig!
- Khao Phad Gai - Thai Stegte Ris m Kylling Ideen er at man selv bestemmer hvor meget kød der skal i.
- Kinesisk grønsagskylling
- Kokos kyllingesuppe med galanga - (Thom kha gai) Thom kha spises over det meste af Thailand. I den sydlige del kaldes retten undertiden for "Thom taepo gai" Det er en meget rig suppe, som får sin fylde fra kokosolien. Galangarod, citrongræs og citronsaft tilfører retten et frisk element af citrus.
- Kylling i rød karry Thai-mad behøver ikke være svært. Prøv denne; du vil ikke fortryde det.
- Kyllinge- og rejewok Uhhmmm... Man kan bare ikke stoppe, når man først har fået begyndt
- Kyllingecurry med kanel - (Gaeng garee gai) Gaeng fremstilles normalt med udgangspunkt i kokosolie/-mælk, men denne ret er stærkt påvirket af det indiske køkken. "Gaeng garee" får sin fylde fra olie blandet med margarine (margarinen er egentligt substitut for det indiske "Ghee").
- Lasagne med thaikylling I denne lasagne har kylling og grøntsager fået et orientalsk pift, mens bechamel-saucen er helt klassisk.
- Lonnis kyllinge/banan ret.. mums. Min bedste veninde serverede denne ret for mig og den var for mig lidt mistænkelig, men efter en bid var jeg solgt - mums, den var fankastisk og så nem at lave
- Mango chutney - (Nahm djim mamuang) Mango chutney har ikke sin oprindelse i Thailand, men stammer fra Indien, Sri Lanka og Pakistan. Her nydes den som sødt tilbehør til stærke risretter. Det er dog et usædvanligt godt tilbehør til diverse former for thailandsk stegt ris.
- Nudler i kokosmælk Det er bare guf...
- Oksekød m basilikum og chili Er du glad for thaimad m chili, og må det gerne være nemt; så prøv denne.
- Oksestrimler i grøn karry og kokos En lækker wokret der smager formidabelt
- Orientalsk boller i karry (Lone)
- Ovnbagt laks i kokossovs - (Haw Mok) Haw Mok laves i Thailand ofte i en båd foldet af bananblade. Hvis du kan få fat i nogle af disse kan du fore det ildfaste fad med dem. Det giver en lidt anderledes smag og ser festligt ud. Haw Mok skal for at være helt autentisk "dampes" istedet for at ov
- Stærk og sur rejesuppe
- Stærk rejesuppe - (Thom Yam Gung) Thom Yam kendes over hele Thailand. Det er en rig suppe kogt på forskellige råvarer: F.eks. kylling eller skaldyr. Mest udbredt og kendt er nok suppen kogt på store rejer. Får du den i Thailand er den ofte MEGET stærk.
- Thai and Min egen opskrift, lavet efter at have være ude og spise noget lignende.
- Thai Kylling En lækker og anderledes ret, som er hurtig at lave, hvis man ellers husker at marinere kødet i god tid.
- Thai-ret Det smager bare SÅ dejligt
- Thaisuppe med græskar
- Verdens bedste wokmad Billig lækker thai inspireret wokmad
28 opskrifter
|
|
|
|
|
|
|
|