Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Boller med parmesan og oregano

Osteboller, der er krydrede med oregano er gode til en kop te eller varm suppe.

Mængde/antal pers: 14-15 stk

Ingredienser:
 100 g margarine
 2 dl mælk
 3 dl vand
 50 g gær
 2 tsk oregano
 1 dl reven parmesanost (ca 50 g)
 2 dl reven mild ost (ca 50 g)
 2 dl rugmel
 1 tsk sukker
 1 tsk salt
 ca. 650 g hvedemel
 æg til pensling
Fremgangsmåde:

Smelt margarinen i en gryde eller i microovn. Tilsæt mælk og vand og lad blandingen blive lunken, før den hældes over gæren i dejfadet. Rør gæren ud og tilsæt oregano, parmesan, svenbo, rugmel, sukker, salt og det meste af hvedemelet. Rør dejen til den er glat og smidig og kom mere mel i efterhånden. Dejen skal kunne formes, men må ikke være tør og fast. Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse (ca 1 time), hvorefter den deles og formes til boller, som sættes på plade med bagepapir. Efterhæver tildækket og lunt (20 min).
Pensles med sammenpisket æg og bages på midterste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Afkøles på bagerist. Skal bollerne fryses, kommes de lune i frysepose, men afkøles helt, før de lægges i fryseren.

Tip: En rest ost kan udemærket rives og bruges, milde typer er bedst egnede (fx Svenbo). Osten rives groft eller fint, alt efter dens fasthed.

Opskriften er skrevet af: Anja, 21-08-2000 20:30, redigeret: 01-10-2011 10:44

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Boller 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Jeg har denne opskrift fra et blad, har ikke fået afprøvet den endnu...

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7937 der ser denne opskrift.