Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Boller med parmesan og oregano

Osteboller, der er krydrede med oregano er gode til en kop te eller varm suppe.

Mængde/antal pers: 14-15 stk

Ingredienser:
 100 g margarine
 2 dl mælk
 3 dl vand
 50 g gær
 2 tsk oregano
 1 dl reven parmesanost (ca 50 g)
 2 dl reven mild ost (ca 50 g)
 2 dl rugmel
 1 tsk sukker
 1 tsk salt
 ca. 650 g hvedemel
 æg til pensling
Fremgangsmåde:

Smelt margarinen i en gryde eller i microovn. Tilsæt mælk og vand og lad blandingen blive lunken, før den hældes over gæren i dejfadet. Rør gæren ud og tilsæt oregano, parmesan, svenbo, rugmel, sukker, salt og det meste af hvedemelet. Rør dejen til den er glat og smidig og kom mere mel i efterhånden. Dejen skal kunne formes, men må ikke være tør og fast. Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse (ca 1 time), hvorefter den deles og formes til boller, som sættes på plade med bagepapir. Efterhæver tildækket og lunt (20 min).
Pensles med sammenpisket æg og bages på midterste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Afkøles på bagerist. Skal bollerne fryses, kommes de lune i frysepose, men afkøles helt, før de lægges i fryseren.

Tip: En rest ost kan udemærket rives og bruges, milde typer er bedst egnede (fx Svenbo). Osten rives groft eller fint, alt efter dens fasthed.

Opskriften er skrevet af: Anja, 21-08-2000 20:30, redigeret: 01-10-2011 10:44

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Boller 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Jeg har denne opskrift fra et blad, har ikke fået afprøvet den endnu...

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10123 der ser denne opskrift.