|
|
|
Boller med parmesan og oregano
Osteboller, der er krydrede med oregano er gode til en kop te eller varm suppe.
Mængde/antal pers: 14-15 stk
|
|
Ingredienser:
100 g margarine
2 dl mælk
3 dl vand
50 g gær
2 tsk oregano
1 dl reven parmesanost (ca 50 g)
2 dl reven mild ost (ca 50 g)
2 dl rugmel
1 tsk sukker
1½ tsk salt
ca. 650 g hvedemel
æg til pensling
Fremgangsmåde:
Smelt margarinen i en gryde eller i microovn. Tilsæt mælk og vand og lad blandingen blive lunken, før den hældes over gæren i dejfadet. Rør gæren ud og tilsæt oregano, parmesan, svenbo, rugmel, sukker, salt og det meste af hvedemelet. Rør dejen til den er glat og smidig og kom mere mel i efterhånden. Dejen skal kunne formes, men må ikke være tør og fast. Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse (ca 1 time), hvorefter den deles og formes til boller, som sættes på plade med bagepapir. Efterhæver tildækket og lunt (20 min). Pensles med sammenpisket æg og bages på midterste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Afkøles på bagerist. Skal bollerne fryses, kommes de lune i frysepose, men afkøles helt, før de lægges i fryseren.
Tip: En rest ost kan udemærket rives og bruges, milde typer er bedst egnede (fx Svenbo). Osten rives groft eller fint, alt efter dens fasthed.
|
|
Opskriften er skrevet af: Anja, 21-08-2000 20:30, redigeret: 01-10-2011 10:44
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: Boller
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Jeg har denne opskrift fra et blad, har ikke fået afprøvet den endnu...
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10123 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|