Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Hasselback-kartofler

Det er bare virkelig guf!

Mængde/antal pers: 8 pers.

Ingredienser:
 8 mellemstore kartofler
 110 g smør
 1 tsk salt
 friskkværnet peber
 1 spsk. blandede, hakkede krydderurter
Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 200 grader. Skræl kartoflerne og læg dem i koldt vand, så de ikke bliver brune. Tag n katoffel op ad gangen, tør den og læg den i en spiseske. Skær med en skarp kniv tynde skiver i kartoflen, men lad kartoflen hænge sammen i bunden; skeen skulle forhindre, at man skærer helt igennem.

Arranger kartoflerne med den ridsede side opad i en bradepande. smelt smørret og dryp halvdelen over kartoflerne. drys med salt og peber og bag dem i 35 min., til de er møre. dryp med resten af smørret og drys de hakkede krydderurter over. Sæt dem i ovnen i yderligere 15 min., til de er gyldne.

Brug melede kartofler.

Hasselback-kartofler kan også steges samtidig med en steg.

Opskriften er skrevet af: Solde, 21-05-2003 14:50, redigeret: 30-06-2003 10:31

Andre opskrifter skrevet af Solde
Findes i følgende kategorier:  Tilbehør 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10794 der ser denne opskrift.