Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Chokolademousse

Mængde/antal pers: 4 pers.

Ingredienser:
 250 g mørk chokolade
 50 g smør
 5 helt friske æg (eller 5 pasteuriserede hvider og 5 pasteuriserede blommer)
 2 spsk sukker
 Salt
 


Fremgangsmåde:

Endnu en opskrift med vandbad.
Altså, fyld en stor gryde halvt op med vand og varm den på kogepladen. Stil en metalskål af passende størrelse ned i gryden. Hak chokoladen fint og kom den i skålen. Smelt den langsomt over det varme vand men hele tiden ved middel varme, så chokoladen ikke stivner. Rør af og til.
Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle af, til det bliver lunkent men stadig flydende. Rør smørret i den smeltede chokolade og tag gryden af komfuret. Lad gryden med det varme vand blive stående til æggecremen.
Del æggene. Pisk æggehviderne stive med 1 knsp salt (brug håndmikseren). Kom æggeblommerne i en røreskål med sukkeret, først i en gryde med iskold (!) vand til en afveksling hvor æggeblandingen piskes skummende. Så over til det varme vandbad. Her skal massen piskes til en tyk creme.
Grande finale: Æggemassen røres sammen med chokolademassen. Begynd med at røre en tredjedel af æggehviderne i. Det skal ikke blandes grundigt, for så bliver det ikke ved med at være luftigt. Fyld moussen i portionsglas og lad den blive kold (mindst 3 timer i køleskab).


Opskriften er skrevet af: Solde, 21-05-2003 15:10, redigeret: 01-07-2003 09:20

Andre opskrifter skrevet af Solde
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 9234 der ser denne opskrift.