Ingredienser: 85 g mørk chokolade 61 % 5 dl creme fraiche 38 1 vanillestang 85 g æggeblommer 10 g cacaopulver 95 g sukker
75 g rørsukker
Lidt flormelis 12-16 friske hindbær
Fremgangsmåde:
Ovnen opvarmes til 150° C.
Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt sammen med creme fraiche. Temperaturen må ikke overstige 50° C. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer sammen med vanillekorn, cacaopulver og sukker. Hæld under konstant omrøring - ikke piskning - den lune chokolademasse ned i æggemassen. Varm cremen op til 85° over svag varme og under konstant omrøring med en spatel. Hvis temperaturen kommer over 85°, vil den skille. Stol på mig, du er ikke nødt til at prøve selv! Hæld den varme creme op i 4 crème brûlée-forme og stil dem i køleskabet i 2-3 timer. Imens skal fugtigheden fra rørsukkeret fjernes. Det gøres bedst ved at drysse sukkeret ud på en bageplade og lade det tørre i 3-4 timer ved almindelig stuetemperatur. Umiddelbart før serveringen tændes grillen i ovnen. Skulle du være i besiddelse af en gasbrænder - hvis du f.eks. er taglægger - kan du benytte den. Ellers kan du sagtens bruge din ovngrill. Stil formene op på en bageplade og drys et tyndt lag rørsukker på hver. Sæt bagepladen op under grillen og lad sukkeret karamellisere. Det tager ca. 2 minutter. Tag bagepladen ud af ovnen med det samme. Og vær meget forsigtig - det går meget stærkt oppe under den varme grill!
Drys med flormelis og pynt med 3-4 hindbær på toppen.
Opskriften er skrevet af: Solde, 21-05-2003 15:13, redigeret: 01-07-2003 10:35
Andre opskrifter skrevet af Solde
Findes i følgende kategorier: DesserterKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5483 der ser denne opskrift.