Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Nem roulade

Denne roulade er nem og tilmed fedtfattig...altid et hit hos vores gæster!

Mængde/antal pers: 6 pers.

Ingredienser:
 3 æg str. L (eller 4 str. M)
 125 g sukker (eller tilsvarende strø-sødemiddel, se omregning på sødemiddeldåsen!)
 60 g kartoffelmel
 60 g hvedemel
 1 tsk bagepulver


 Fyld:
 f.eks. marmelade, en mindre fedtfattig roulade fås med kagecreme eller flødeskum pisket med frugt


 Overtræk:
 75 g mørk chokolade (udelades hvis lavere fedt energi% ønskes)
 2-3 dl Fraiche Let 6% (Thrane mejeri)
Fremgangsmåde:

Kagen:
Pisk æggene luftige med sukker (evt. sødemiddel). Bland kart.mel, hvedemel og bagepulver. Sigt og vend melet i æggemassen.
Fordel dejen jævnt i et tyndt lag på en bradepande med bagepapir, har du miniovn laves let to mindre roulader af dejen.
Bag ved 210 grader i 8-10 min., når den begynder at tage en den mindste smule farve er den færdig.
Vend kagen ud på et stykke bagepapir, evt. drysset med sukker og læg et fugtigt, lunt viskestykke over et meget lille øjeblik.
Træk det øverste papir forsigtigt af og smør hurtigt fyld på over hele kagen.
Rul straks rouladen stramt ved hjælp af papiret på undersiden. Lad ligge et øjeblik.

Overtræk:
Chokoladen smeltes og Fraicheletten røres i. Lægges over kagen. Pynt evt. med frugtstykker, revet chokolade eller krymmel.

Problemer?
Rouladen knækker ved sammenrulning...
Æggene var for små, altså dejen for tør,
kagen afkølede for meget,
eller dejen bagte for længe.

Papiret vil ikke slippe...
Kagen var ikke helt færdigbagt,
viskestykket var for koldt
eller viskestykket lå ikke længe nok på

Overtrækket skiller...
Du brugte ikke Thranes fraiche let 6%, som ikke skiller

Energifordeling (Roulade med sukker uden overtræk):
Pr. portion: 889 kj/213 kcal
Protein: 7%
Fedt: 11,9%
Kulhydrat: 81,1%

Go' fornøjelse!


Opskriften er skrevet af: Kristina, 03-06-2003 13:36, redigeret: 02-07-2003 15:27

Andre opskrifter skrevet af Kristina
Findes i følgende kategorier:  Kager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 58876 der ser denne opskrift.