Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Nem kærnemælks koldskål med jordbær

Dejlig dansk sommerdessert, med dejlige jordbær, skønt..

Mængde/antal pers: 3 portioner

Ingredienser:
 ½ l kærnemælk
 2 æg (pasteuriserede)
 ca. 150 g sukker
 1 stang vanilje eller 2 tsk vaniljesukker
 200 g jordbær


 citronsaft
Fremgangsmåde:

Du kan selv pasturisere æggene, ellers bruges pasteuriserede æg.. De piskes luftige med sukkeret i 5 minutter.
Hvis du bruger vanilje stang, skrabbes kornene ud, og både stang og korn blandes med i æggesnapsen (hvis du bruger vanilje sukker piskes det i fra starten).
Kærnemælken tilsættes og røres med i.
Jordbærne renses og nippes, samt skæres i tynde skiver.
Drys evt en smule sukker over jordbærne og hæld dem i koldskålen.
Smag evt. til med citronsaft.
Lad koldskålen stå koldt i køleskabet ca. 30 minuter, eller mere, bagefter fjernes vanilje stangen og desserten serveres.

Koldskålen kan serveres med kammerjunkere, flere slags frugt, såsom banan, og den kan smages til med citron eller appelsinsaft.
Man kan evt. bruge 1 spsk. vanilje sirup i stedet for vaniljestang eller sukker, giver en spændende smag..

Opskriften er skrevet af: kitty kat, 14-06-2003 17:59, redigeret: 04-07-2003 11:47

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Desserter Sommermad 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 8425 der ser denne opskrift.