Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Chicken tikka marsala

Englændernes mest spiste ret, men hvad synes du?

Mængde/antal pers: 5

Ingredienser:
 Chicken tikka:
 500 g kyllinge fillet, el. bryst
 1 l yoghurt
 Frisk ingefær, på størrelse med en valnød.
 1 tsk koriander, stødt
 2 fed hvidløg, presset
 3 spsk medium, indisk karry.


 Marsala sovs:
 1 spsk friske koriander
 1 dåse tomatsuppe
 1/2 dåse kokosmælk
 1 fed hvidløg, finthakket
 2 skalotteløg, finthakket
 salt, peber
 citron saft fra en citron, smag dig frem
 25 gr smør
 1 chili, uden kerner, i skiver
 basmatiris, til 5
 1 spsk. gurkemeje el. safran
Fremgangsmåde:

Kyllingekødet skæres i stykker, yoghurt blandes med krydderier og presset hvidløg.
Kyllingekødet vendet heri, og stilles i køleskabet i mindst 4 timer, gerne mere.
Kyllingestykkerne sættes på spyd og bages i en tandoori, i ovnen, eller på grillen. De kan også bare bages på bagepladen i ca. 20 minuter el. mere/ til de er færdigstegt/
til sovsen hakkes løg og hvidløg fint, smørret smeltes og løgene afklares heri. Skræl ingefæren og hak den fint.
Tomatsuppe, kokosmælk, og citron saft tilsættes, samt resten af kryderierne og ingefæren.
Lad sovsen simre, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Ris koges som beskrevet på pakken, med en anelse gurkemeje eller safran i.

Server risne med chicken tikka og med marsala sovsen ovenpå.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 27-06-2003 18:52, redigeret: 14-02-2005 17:19

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Hverdagsmad Hovedretter Retter med kalkun 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 11522 der ser denne opskrift.