Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Spaghetti bolognese

Det her er den mest lækre og simple kødsovs, som er perfekt til gæsterne og meget, meget enkel.
Eneste lille ting ved den er, det tar 2 timer at koge..


Mængde/antal pers: 4 pers

Ingredienser:
 400 g hakket okse
 4 spsk. oliven olie
 4 skalotteløg, el. 2 alm. løg
 2 fed hvidløg
 2 stængler bladselleri
 2 store gulerødder
 1 dåse tomat pure
 8 dl. oksebouillon
  flaske rødvin
 400 gr. spaghetti, el. pasta
 evt. bredbladet persille til pynt
 Evt. parmasan ost
 salt, peber
Fremgangsmåde:

Fjern skallen af løg og hvidløg, skræl gulerøderne, og rens bladsellerien.
Varm olien op i en sauterpande, el. gryde og brun kødet heri, ca. 4 minutter.
Imens skæres gulerødder i tern eller halve skiver.
Hvidløg og løg skæres i tynde skiver, blegsellerien skæres ligeledes i tynde skiver.
Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri, og svits i et par minutter.
Tilsæt så tomatpureen, og rør rundt.
Hæld rødvin i og lad det simre, uden låg, til rødvinen er næsten fordampet, ca. 20 minutter, måske mere.
Lav bouillonen af 1 stor oksekøds bouillon terning, og 8 dl. kogende vand.
Når rødvinen er kogt ind i kødet og næsten fordampet, tilsættes bouillonen, og retten koger under låg i 2 timer ved lav varme. Der røres en gang i mellem.
Ekstra vand tilsættes, hvis sovsen er ved at koge tør.
Når der er ca. 20 minutters kogetid tilbage, koges pastæn som anvist, til al dente, stadig med bid i.
Den færdigkogte pasta afdryppes og vendes i sovsen.

Smag til med salt og peber.

Server den færdige kødsovs med lidt hakket bredbladet persille, og frisk revet parmasan ost over.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 28-06-2003 14:33, redigeret: 18-04-2017 20:11

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Hverdagsmad Retter med oksekød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10555 der ser denne opskrift.