Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Brunsviger

Lækker kage til kaffen, evt i stedet for wienerbrød om morgenen.

Mængde/antal pers: 1 bradepandefuld

Ingredienser:
 250 g mel
 1 dl mælk
 75 g margarine
 1 tsk salt
 1 spsk sukker
 1 æg
 25 gr gær
 150 g brun farin
 125 g smør
 2 spsk sirup
 2 spsk fløde (kan undlades)


Fremgangsmåde:

Margarinen smeltes, kold mælk hældes over, blandingen varmes op igen til lille finger varm.
Gæren smuldres i en skål, udrøres i den kun lune mælk, ægget pisket i.
Mel, salt og sukker vendes i, dejen æltes og stilles til hævning i 40 minutter.
Dejen rulles tyndt, eller lidt tykkere, kommer an på om man vil ha sin brunsviger med tyk el tynd bund..
Rul dejen ud så den bliver aflang og passer i en smurt bradepande.
Læg den i bradepanden, og lad den efterhæve mens ovnen varmer op.
Ovnen varmes op til 170 grader (alm. ovn).
Ingredienserne til fyldet lægges i en gryde og smeltes under omhyggelig omrøring.
Dejen prikkes, og når fyldet koger fordeles det over dejen.
Bag kagen i ca 35 minuter, og afkøl en smule.

Kagen kan både nydes lun og kold.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 01-07-2003 00:31, redigeret: 24-07-2003 12:57

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Kager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 17894 der ser denne opskrift.