|
|
|
Brunsviger
Lækker kage til kaffen, evt i stedet for wienerbrød om morgenen.
Mængde/antal pers: 1 bradepandefuld
|
|
Ingredienser:
250 g mel
1 dl mælk
75 g margarine
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 æg
25 gr gær
150 g brun farin
125 g smør
2 spsk sirup
2 spsk fløde (kan undlades)
Fremgangsmåde:
Margarinen smeltes, kold mælk hældes over, blandingen varmes op igen til lille finger varm. Gæren smuldres i en skål, udrøres i den kun lune mælk, ægget pisket i. Mel, salt og sukker vendes i, dejen æltes og stilles til hævning i 40 minutter. Dejen rulles tyndt, eller lidt tykkere, kommer an på om man vil ha sin brunsviger med tyk el tynd bund.. Rul dejen ud så den bliver aflang og passer i en smurt bradepande. Læg den i bradepanden, og lad den efterhæve mens ovnen varmer op. Ovnen varmes op til 170 grader (alm. ovn). Ingredienserne til fyldet lægges i en gryde og smeltes under omhyggelig omrøring. Dejen prikkes, og når fyldet koger fordeles det over dejen. Bag kagen i ca 35 minuter, og afkøl en smule.
Kagen kan både nydes lun og kold.
|
|
Opskriften er skrevet af: kitty kat, 01-07-2003 00:31, redigeret: 24-07-2003 12:57
Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier: Kager
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 17894 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|