Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Syltede squash/courgetter

Lækre, sprøde syltede squash der smager dejligt syrligt!

Mængde/antal pers: 4 små glas med låg

Ingredienser:
 1 kg. squash
 
 Saltlage:
 1 1/2 ltr. vand
 120 g. salt
 
 Eddikelage:
 1 ltr. eddike
 1/2 kg. sukker
 1 tsk. hvid peber (kværnet)
 2 peberfrugter
 1 løg
 1 peberrod (hvis du kun kan få revet så brug kun 2 spsk)


 Konserveringsmiddel:
 2 tsk atamon
Fremgangsmåde:

Dag 1:
Vand og salt koges op og afkøles. Squashen flækkes og skæres i 1 cm brede stykker. Hvis squashen er meget stor, kan den flækkes to gange, så man får kvarte skiver.
Saltlagen hældes over, og det står køligt natten over.

Dag 2:
Squash-stykkerne lægges til tørre på køkkenrulle og lægges derefter i glas.
Peberroden skæres i skiver, kommes i en gryde-
Der tilsættes eddike, sukker og hvid peber og kog det op.
Peberfrugterne skæres i stave, løget skæres i ringe, og de kommes begge i den kogende lage.
Lagen hældes over squashen, det dækkes over med låg eller husholdningsfilm og det står køligt til næste dag.

Dag 3:
Væden sies op i en gryde, koges op og tilsættes atamon.
Det hældes tilbage over grøntsagerne.
Luk glassene helt til.

Spises som surt til fx frikadeller eller kogt/stegt kylling.

Opskriften er skrevet af: Anja, 21-07-2003 16:46, redigeret: 26-07-2003 14:10

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Syltning 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Er nemt at lave - tager lidt tid - men det er også rigtig godt - som surt til fx. leverpostejmaden..

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 19807 der ser denne opskrift.