|
|
|
Syltede squash/courgetter
Lækre, sprøde syltede squash der smager dejligt syrligt!
Mængde/antal pers: 4 små glas med låg
|
|
Ingredienser:
1 kg. squash
Saltlage:
1 1/2 ltr. vand
120 g. salt
Eddikelage:
1 ltr. eddike
1/2 kg. sukker
1 tsk. hvid peber (kværnet)
2 peberfrugter
1 løg
1 peberrod (hvis du kun kan få revet så brug kun 2 spsk)
Konserveringsmiddel:
2 tsk atamon
Fremgangsmåde:
Dag 1: Vand og salt koges op og afkøles. Squashen flækkes og skæres i 1 cm brede stykker. Hvis squashen er meget stor, kan den flækkes to gange, så man får kvarte skiver. Saltlagen hældes over, og det står køligt natten over.
Dag 2: Squash-stykkerne lægges til tørre på køkkenrulle og lægges derefter i glas. Peberroden skæres i skiver, kommes i en gryde- Der tilsættes eddike, sukker og hvid peber og kog det op. Peberfrugterne skæres i stave, løget skæres i ringe, og de kommes begge i den kogende lage. Lagen hældes over squashen, det dækkes over med låg eller husholdningsfilm og det står køligt til næste dag.
Dag 3: Væden sies op i en gryde, koges op og tilsættes atamon. Det hældes tilbage over grøntsagerne. Luk glassene helt til.
Spises som surt til fx frikadeller eller kogt/stegt kylling.
|
|
Opskriften er skrevet af: Anja, 21-07-2003 16:46, redigeret: 26-07-2003 14:10
Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier: Syltning
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Er nemt at lave - tager lidt tid - men det er også rigtig godt - som surt til fx. leverpostejmaden..
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 19807 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|