Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Succes kagen

En af de lækreste kager til dessert

Mængde/antal pers: 1 kage

Ingredienser:
 6 æggehvider
 200 g mandler
 400 g sukker


 250 g smør
 150 g flormelis
 2 æggeblommer
 1 kop stærk kaffe, lavet af rigtig kaffe ELLER 3 cl grandmarnier, en smule appesinskal og saft fra 1


 200 g sukker
 1 dl vand
Fremgangsmåde:

Til kagen lægges æggehvider og sukker i en gryde, el skål der stilles over vandbad.
Pisk med elpisker æg og sukker til en stiv marengs masse, den er klar, når den kan formes i en top, der holder formen.
Nødderne hakkes på minihakker, groft, og vendes i marengsen.
Marengsen lægges i en sprøjtepose, el frysepose med et hul i hjørnet, stort nok til nødderne kan komme ud.

3 bageplader beklædes med bagepapir, og der tegnes en ring på hver, ca 22 cm.

Sprøjt marengsen i fra midten og ud, i en spiral.
Sæt bundende i en varmluft ovn, ved 120 grader 1 time og 15 minuter.

Tag de færdige bunde ud, og køl dem.

Smøret røres blødt med flormelis og æggeblommer.
Smages til med kaffe el appelsin og grandmarnier.

Læg cremen imellem bundende, og dæk ligeledes toppen.
stil kagen i køleskabet i 6 timer, el mere.

Sukker og vand lægges i en gryde, og koges.
Lad være med at røre i det, bare kog til vandet er fordampet og det blir til karamel. Det tager ca. 20 minuter ved svag varme. Når boblerne holder længere, er karamelen ved at blive til noget.
Hæld den lysebrune karamel ud på bagepapir og lad den køle lidt.
Del den så i stykker. og form dem i hånden, forsigtigt og hurtigt.

Dekorer kagen med karamel på toppen og nødder imellem, el på siderne.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 24-07-2003 00:06, redigeret: 10-08-2003 15:00

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Kager Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10085 der ser denne opskrift.