Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Lækkert brød

Her er et godt brød, lavet nemt og lækkert, kan både bruges som flute, madbrød, eller bare morgenmad.

Mængde/antal pers: 1 brød,el. 12 boller,el. 3 flute

Ingredienser:
 500 g mel
 2 spsk honning
 1 tsk salt
 2 dl mælk el. lunkent vand
 25 g gær
 1 lille bæger creme fraiche
  (eller kærnemælk eller yoghurt) - kan udelades..
 50 g margarine el. 5 spsk. rapsolie
 Kold kaffe til pensling




Fremgangsmåde:

1. smelt margarinen i en gryde
2. hæld den kolde mælk over, og lun den, kun til fingervarm.
3. 25 gr gær smuldres og røres ud i den lune mælkeblanding
4. gæren skal være helt rørt ud, og når det er sket tilsættes melet, kan sigtes i, giver bedre resultat.
5. creme fraiche tilsættes, sammen med honning og salt.
6. dejen æltes, evt. med mere mel, eller mere væske, hvis den er enten klistret eller tør.
7. dejen skal helst være lidt klisteret, men slippe skålen, stil dejen til hævning ed et klæde over i ca. 1 time.
8. slå dejen ned, og form til brød, boller el flute, snit brødet et par gange med en kniv.
9.tænd for ovnen ved 175 grader varmluft og lad dejen efterhæve i 20 minuter.
10. still en ovnfast skål med vand ind i bunden af ovnen, pensel brødet med kaffe, og sæt det ind i ovnen.
11. brødet bages i 45 minuter, 30 hvis det er flute, og 15 som boller.
12. brødet er færdigt når det lyder hult når man banker i bunden af det

Tip:
a)
Hvis du ikke bruger mælk, men vand, så rør gæren ud i lunkent vand, og brug olie istedet for margarine, hæld det i sammen med melet.

b)
hvis du ikke har cremefraiche, kærnemælk el. andet brugbart, så tilsæt lidt merre mælk eller vand til brødet er ikke for tørt og ikke for klistret

c) bemærk at det blir bedst med mælk, margarine, og cremefraiche


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 24-07-2003 21:30, redigeret: 17-02-2005 17:56

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Brød Boller 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Rigtig lækkert brød der ikke bliver tørt fordi der er yoghurt i - jeg bagte det som boller - og skiftede 1/3 af melet ud med rugmel - de blev også rigtig gode

Andre kommentarer:
Soyamanden: Har afprøvet denne opskrift
Soyamanden kommentar: Et rigtig dejligt brød, vil dog råde til ikke at bage med varmluft, da skorpen bliver meget tør, selvom der er vand i bunden af ovnen.
A38 virker i øvrigt også fint istedetfor creme fraiche.


Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 32971 der ser denne opskrift.