Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Creme Brulée (kaffe)

Mængde/antal pers: 8-10 pers

Ingredienser:
 1 l piskefløde
 1 lille kop hele kaffebønner
 10 æggeblommer
 1 helt æg
 200 g sukker


Fremgangsmåde:

1. Fløde, og kaffebønner bringes i kog. Tag det af ilden så snart det begynder at koge, og lad det trække i min. 1/2 time.
2. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen til sukkeret er helt opløst.
3. Bland langsomt, og under konstant piskning, flødenblandingen i æggeblandingen.
4. Sigt.
5. Fordel blandingen i 8-10 ildfaste forme/skåle/kopper.
6. Stil skålene i en dyb form med vand. Vandet skal nå halvt op på siden af skålene.
7. Tildæk formen med et låg eller en bageplade.
8. Bag ved 160°C i 20-30 minutter (eller til de ikke blævrer, når man skubber til dem).

Umiddelbart før servering: drys med sukker og flammekast det så det karameliserer.

Opskriften er skrevet af: carsten, 27-07-2003 16:40, redigeret: 25-03-2005 08:38

Andre opskrifter skrevet af carsten
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5982 der ser denne opskrift.