Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Sylvias islagkage

Smager som en drøm!

Mængde/antal pers: 2 islagkager / 12 pers.

Ingredienser:
 Marengsbunde:
 6 æggehvider
 300 g sukker


 Flødeis:
 10 æggeblommer (pasteuriserede)
 175 g flormelis
 1 l piskefløde


 Fyld:
 1 Ritter Sport Marcipan


 Pynt:
 1/2 l piskefløde
 jordbær
Fremgangsmåde:

Marengsbunde:
Pisk hviderne stive. Pisk 1/3 af sukkeret i og vend resten i med let hånd. Tegn 4 cirkler på bagepapir efter bunden af en springform. Fordel dejen i cirklerne. Bag marengsbundene i 50-60 min. ved 140C, til bundene er nemme at løsne fra bagepapiret. Man kan godt bage to plader ad gangen, men så skal man bytte om på pladerne efter den halve bagetid, så de øverste bunde ikke får for meget overvarme.

Flødeis:
Hak fyldet med en kniv. Pisk æggeblommerne og flormelis skummende og hvidt. Pisk fløden stiv og vend den i æggene med en dejskraber sammen med fyldet.

Læg en marengsbund i bunden af 2 springforme. Hvis bunden er blevet lidt for stor kan man skære den til med en skarp kniv. Fordel isen på bundene, glat den pænt til og læg de andre bunde ovenpå. Læg folie over formene og sæt dem i fryseren.

Sæt isen til temperering i køleskabet i ca. 1 time inden serveringen. Løsn formene og vend isen ud på fade ca. 1/2 time inden serveringen.

Inden tempereringen pyntes islagkagerne med flødeskum og flødeskumstoppe, og lige inden serveringen pyntes med jordbær.


Opskriften er skrevet af: Julle, 31-07-2003 12:18, redigeret: 06-09-2011 22:10

Andre opskrifter skrevet af Julle
Findes i følgende kategorier:  Desserter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Super super lækker! Der var rift om den, da jeg serverede den for familien!!! Jeg havde lidt problemer med at marengsbundene hang fast i bagepapiret - en anden gang vil jeg nok prøve at pensle med lidt olie på bagepapiret, inden jeg smører marengsmassen på.

Jeg lavede islagkagen samme dag som den skulle spises, så den var i fryseren ca. 5 timer. Herefter var den helt fin og fast, den behøvede dog ikke så lang tids temperering :)


Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 13822 der ser denne opskrift.