Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Dejlige horn

Skønt til morgenmad, sådan en søndag morgen.
Set bedste af det hele er at de kan bages lørdag aften og stadig smage fantastisk søndag morgen.


Mængde/antal pers: 20 stk

Ingredienser:
 50 g frisk gær
 1 spsk sukker
 1 spsk sirup
 1 tsk salt
 3 dl mælk
 50 gr smør
 ca 500 g mel
 2 tsk vaniljesukker
 1 æg
Fremgangsmåde:

Gæren smuldres i en skål, mælken lunes, til den er lillefingervam og hældes over gæren.
Gæren udrøres godt heri, imens smørret smeltes, lad det kun smelte, ikke koge.
1 kop mel sigtes i mælke/gær blandingen, og vendes i.
Klumperne røres ud, og 1 æg tilsættes sammen med det ikke for varme smeltede smør.
Rør dejen godt og tilsæt salt, sukker, sirup og vanilje.
Bland det ind i dejen, og bliv så ved med at tilsætte lidt mel af gangen, til dejen slipper skålen og kan røres ved.
Dejen hældes ud på et meldrysset bord, og æltes, i ca. 5 minutter.
Læg dejen tilbage i skålen, dæk den med et rent viskestykke, og stil den et lunt sted.,
Lad dejen hæve i 1 time, og slå den ned.
Ælt dejen på bordet igen, og tag en kagerulle.
Dejen rulles ud til den er cm tyk, og firkantet.
Skær dejen i strimler, lad dem være så lange som firkanten, og ca. 10 cm høje.
Skær kun 1 strimmel af gangen og skær den ud i ca. 20 cm lange stykker, hvert stykke deles i 2 trekanter.
På den mindste side af trekanten, vil den være 5 cm, og på den side skæres dejen i gennem, 1 cm langt ned.
Hiv de to dejstykker ved siden af der hvor der er skåret lidt til hver sin side, og rul hornet ned til trekantens spids.
Man kan før man ruller, smøre dejen med syltetøj, remonce, marcipan, osv. bare ikke for meget.
Hvert horn lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og stilles til efterhævning ca. 15 minuter, imens ovnen varmes op til 160 grader (varmluft ovn).
Hornene sættes i ovnen og bages i 15 minutter.

Serveres lune evt. med smør.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 03-08-2003 10:08, redigeret: 24-02-2009 10:01

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Bagning Brunch Søde sager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Rigtig gode horn! Jeg forstod dog ikke rigtig forklaringen om, hvordan man skærer dem ud - men jeg tror vi er enige om, at man skærer nogle rektangler ud (ca 10 x 20 cm), deler hver rektangel til to trekanter - og ruller dem til horn :)

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 17515 der ser denne opskrift.