Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Indbagte kartofler med krydderurteolie

Denne opskrift på kartofler har vakt begejstring flere gange, og kan serveres til forskelligt kød, eller bare med salat
Bon“apetit Hilsen Karin


Mængde/antal pers: til 2 pers.

Ingredienser:
 ½ dl creme fraiche 38% ( jeg brugte nu kun 9%)
 2 spsk. Hakket krydderurt som f.eks. persille, purløg, dild.
 Ca. 250 g nye pillekartofler
 2 stk yderkålblade ( det kan være savojkål, kinakål, spidskål .o.s.v. )
 Salt og friskkværnet peber
 Ca 100 g rå butterdej ( kan bestilles hos bageren eller købes frossen ) f.eks. i ruller


 Krydderurteolie


 ¼ dl. Olivenolie
 lidt citronsaft
 1 spsk. Finthakket krydderurt som ovenfor
 salt og peber


 rør ingredienserne sammen og stil det koldt til det skal anvendes




Fremgangsmåde:

Rør creme fraichen i en skål og smag til med krydderurter salt og peber.
Kog kartoflerne møre med skræl op pil dem, skær dem i skiver og kom dem endnu lune i creme fraichen.
Kog kålbladene i letsaltet vand og læg dem på et klæde.
Rul butterdejen ud ca. 20 X 25 cm. Læg kålbladene ud uden de når ud til kanten.
Arranger kartoflerne i en samlet, lige høj rektangel ca. midt på kålbladene og lad 3 cm. være fri hele vejen rundt.
Pensl lidt vand på butterdejskanten.
Læg kålbladene over kartoflerne så de bliver pakket ind
Læg så den ene butterdejslandside over, og derefter den anden, så de overlapper hinanden.
Luk enderne og skær evt. overskydende dej væk
N.B. Overstående kan tilberedes i forvejen og opbevares i køleskabet

Forvarm ovnen til 225 gr. Varm en pande, der er smurt mede en anelse olie. Bag butterdejen godt i bunden på panden, flyt den over i et ildfast fad eller bageplade og stil den i oven i 15- 20 min.
Tag kartoffelbutterdejen. Skær den i 2-3 cm. tykke skiver og anret på et fad med salat, og krydderurteolie.
Mine kommentarer: Jeg har aldrig bagt butterdejen på en pande først, og retten smager udmærket uden det bøvl.






Opskriften er skrevet af: karin, 31-07-2001 22:17

Andre opskrifter skrevet af karin
Findes i følgende kategorier:  Vegetar Sommermad 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 9531 der ser denne opskrift.