Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Franskbrød med sesam og squash

Disse brød holder sig lækkert friske og saftige flere dage.
De er også fryseegnede.


Mængde/antal pers: 3 brød

Ingredienser:
 ca 600 g squash
 3 tsk salt


 50 g gær
 1 spsk sukker
 5 dl kærnemælk
 100 g sesamfrø
 2 spsk sesamolie
 ca. 1000 g hvedemel


 1 æg til pensling
 50-100 g sesamfrø
Fremgangsmåde:

Squashen rives groft på rivejern. Kommes i en skål, sammen med salt og det røres sammen. Squashen stilles overdækket med et rent viskestykke. Efter mindst time sies squashen og kommes i viskestykket, som vrides godt, så det meste væde kommer ud af squashen. Obs: Brug et af dine mindre pæne viskestykker, for det kan godt blive lidt misfarvet.

Gær udrøres i kærnemælk (fingervarm) tilsat med sukker i en stor røreskål.
Den revne squash og sesamfrø tilsættes og det røres sammen (brug gerne en elpisker).
Melet tilsættes lidt ad gangen under æltning (også gerne med elpisker),indtil dejen slipper skål og pisker.
Sesamolien tilsættes. Der æltes igen - grundigt. Eventuelt tilsættes mere mel, indtil dejen slipper og ikke klæber.
Dejen stilles til hævning et køligt sted 1 time (til dobbelt størrelse), overdækket med det våde viskestykke.

Dejen deles i tre lige store stykker, der formes til pølser/brød. Der pensles med sammenpisket æg på oversiden og pøserne rulles i sesamfrø.
De anbringes på en bagepapirbeklædt bageplade. Der skæres tre skråsnit med en skarp kniv i overfladen af hvert brød. De stilles til efterhævning time.
De bages ved 200 grader (varmluftovn) i ca. time nederst i ovnen.

Brødene bliver dejligt sprøde i overfladen, og smager himmelsk med en skive ost, når de stadig er lune.

Brødene er fryseegnede - bare kom dem i ovnen ved 225 grader i 10 minutter, når de er tøet op - så smager de som var de nybagte!

Opskriften er skrevet af: Anja, 20-08-2003 20:51, redigeret: 08-09-2003 11:18

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Det tager lidt tid at lave disse brød, men det er virkelig det værd! De smager super godt!

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 7725 der ser denne opskrift.