Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Cappucino

Den "ægte" opskrift, som på en fortovscafe i Italien

Mængde/antal pers: 2 kopper

Ingredienser:
 3 måleskeer god espressokaffe
 3 dl. skummetmælk
 chokoladepulver til pynt


 evt. sukker
 evt. små chokolader som tilbehør
Fremgangsmåde:

Lav 2 små kopper stærk espresso.
Pisk imens 2 dl af skummetmælken med elpisker over vandbad, til du har meget og tykt skum (ca. 5 min. ved højeste hastighed), den må ikke blive for varm, så falder den sammen.
Imens har du sat den sidste dl skummetmælk over at koge i en anden gryde. Den skal lige koge op.

Bland cappucinoen således:
Hæld 1/3 espresso i en kop, derefter 1/3 kogende mælk, og på toppen 1/3 skum.

Pynt med et drys chokoladepulver.

Italienerne siger at en cappucino er perfekt lavet, hvis man hælder en teskefuld sukker på, og det tager mere end et minut om at nå igennem skummet ;-)

Opskriften er skrevet af: provinsbabe, 25-08-2003 00:28, redigeret: 19-09-2003 01:52

Andre opskrifter skrevet af provinsbabe
Findes i følgende kategorier:  Varme drikke 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Andre kommentarer:
chriseriksen: Har afprøvet denne opskrift
chriseriksen kommentar: dette er en meget fin opskrift. jeg har en siemens automatisk expressomaskine, hvor man kan variere styrke og mængde af expresso- maskinen opskummer selv mælken- man skal selv holde øje med hvor meget.
denne maskine laver en kanongod expresso, kaffe og capuccino.


Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 10787 der ser denne opskrift.