|
|
|
Gammeldags Lagkage
Lavet fra bunden, uden short cuts, den kan ikke overgås, til en fødselsdag, her er den, Gammeldags lagkage
Mængde/antal pers: 1 lagkage, 8 pers
|
|
Ingredienser:
bunde:
3 æg
120 g sukker
1 spsk vand
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1/2 tsk hjortetaksalt
creme:
2 1/2 dl mælk
2 æg
1 spsk maizena
1 stang vanilje
fyld:
125 g hindbær syltetøj
portvin, eller sød sherry
1/4 l piske fløde
150 g hindbær, friske el. frosne (optøede)
100 g flormelis
lidt vand, sherry, eller citron saft til glasuren
en slags frugt
Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes. vand tilsættes imens. Kartoffelmel, hvedemel og hjortetaksalt blandes og sigtes i. Vend melet ind i æggemassen forsigtigt, tegn 3 cirkler der er 20 cm i diameter på bagepapir og fordel 1/3 af dejen ud per cirkel. Du kan også bruge lagkage forme i stedet. Bag bundene nederst i ovnen ved 225 grader forvarmet alm ovn, eller alle 3 på en gang ved 175 grader vamluft 8 minutter. Vend bundene ned på et sukkerdryset bagepapir, og hiv forsigtigt papiret af. Lad dem køle af først..
Cremen: Æg, sukker og maizena mel piskes grundigt med elpisker i en tykbundet gryde, mælken tilsættes og gryden sættes over svag varme. Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og gemmes, stangen koges med i. Rør konstant, indtil cremen koger og er blevet tyk, den skal ikke smage af maizena grød, hvis den gør, skal cremen koge længere. Vanilje kornene tilsættes når cremen er færdig, og vaniljestangen fjernes. Cremen køles helt af.
Samle kagen: 2 af bundende stænkes med likør, sherry, eller portvin. Tag et lagkage fad, og stil en 20 cm i diameter springform, UDEN BUND i midten. læg første bund i, og dæk bunden med et pænt lag syltetøj. fordel med en skraber, derefter fordeles halvdelen af den kolde creme over. og Evt. et tyndt lag flødeskum Næste bund lægges på, gentag hvad du lige gjorde, og læg hindbærne øverst. Sidste bund lægges på, med den pæneste side op af. Lav glasur af flormelis og en væske. Tilsæt din valgte væske lidt af gangen til glasuren er tilpas tykt flydende. Fordel glasuren over toppen, og still kagen i køleskabet i et par timer, helst til næste dag.
Pynt:
Pisk fløden til stiv skum, og put den i en sprøjtepose. tag kagen ud af køleskabet, fjern forsigtigt springformen. Dekorer siderne af lagkagen, kør lige op og ned med sprøjteposen, tilsidst pynt toppen af kagen, lav en lyserød marcipan rose til midten, lav så små rosetter med flødeskumet rundt i kanten på toppen af kagen, ca. 5. Pynt hver enkelt rosette med et frisk hindbær
|
|
Opskriften er skrevet af: kitty kat, 27-08-2003 23:30, redigeret: 31-01-2004 22:23
Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier: Lagkager
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 57302 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|