|
|
    
|
|
Rødbedebrød
Mængde/antal pers: 1 stk = 15 skiver
|
|
Ingredienser:
Ca. 400 g hvedemel
Ca. 100 g grahamsmel
1½ tsk. salt
200 g fintreven, rå rødbede
50 g grofthakkede valnøddekerner
Reven skal af 1 appelsin
Reven muskatnød
3 dl. vand
2 spsk. madolie
2 spsk. honning
50 g gær.
Fremgangsmåde:
Mel, salt, rødbeder, valnødder, appelsinskal og muskatnød blandes i en skål. I en anden skål blandes det lunkne vand med olie og honning, og gæren opløses heri. Væsken hældes i melblandingen, og dejen æltes til den er glat og elastisk. Stilles til hævning i ca. 1/2 time, til den er hævet til dobbelt størrelse. Dejen æltes igen og formes til et rundt brød, som lægges på en bageplade. Stilles lunt til efterhævning i ca. 20 minutter. Der ridses et kryds i brødet, som bages i en forvarmet ovn ved ca. 220 grader i ca. 1/2 time.
|
|
Opskriften er skrevet af: Solde, 28-08-2003 09:49, redigeret: 20-09-2003 21:26
Andre opskrifter skrevet af Solde
Findes i følgende kategorier: Brød
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6352 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|