Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Rødbedebrød

Mængde/antal pers: 1 stk = 15 skiver

Ingredienser:
 Ca. 400 g hvedemel
 Ca. 100 g grahamsmel
 1 tsk. salt
 200 g fintreven, rå rødbede
 50 g grofthakkede valnøddekerner
 Reven skal af 1 appelsin
 Reven muskatnød
 3 dl. vand
 2 spsk. madolie
 2 spsk. honning
 50 g gær.
Fremgangsmåde:

Mel, salt, rødbeder, valnødder, appelsinskal og muskatnød blandes i en skål.
I en anden skål blandes det lunkne vand med olie og honning, og gæren opløses heri.
Væsken hældes i melblandingen, og dejen æltes til den er glat og elastisk. Stilles til hævning i ca. 1/2 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Dejen æltes igen og formes til et rundt brød, som lægges på en bageplade. Stilles lunt til efterhævning i ca. 20 minutter.
Der ridses et kryds i brødet, som bages i en forvarmet ovn ved ca. 220 grader i ca. 1/2 time.

Opskriften er skrevet af: Solde, 28-08-2003 09:49, redigeret: 20-09-2003 21:26

Andre opskrifter skrevet af Solde
Findes i følgende kategorier:  Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5344 der ser denne opskrift.