Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kartoffel chapatti

Spicy indisk madbrød, som smager himmelsk, server som tilbehør, alene, eller spis som snack. Det er kræs for dem der kan li det stærkt.


Ingredienser:
 200 g mel, hvedemel, eller grahams mel
 vand
  tsk salt
 3 kartofler
 1/2 lille løg
 1 spsk frisk grøn chili(efter smag)
 1 knisp peber
 Evt. frisk hakket grøn koriander
 margarine
Fremgangsmåde:

Kartoflerne skrælles ,skæres i små stykker, og koges møre i usaltet vand.
Chillien hakkes meget fint, fjern kernerne.
Løget rives helt fint.
Løget klares en pande i smeltet margarine, og chili tilsættes, steg i 1 minut, og tag det af varmen.
Kartoflerne mosses, med en gaffel, og blandes med løg, chili, salt,og peber.

Mel og vand blandes til en dej, der ikke er for klistret.
1 håndfuld af gangen rulles tyndt ud, på et meldrysset bord, og deles i 2 lige store stykker.
På den ene kommes et tyndt lag kartoffelmos over, fordel godt.
Kom den anden del af dejen over. og rul over med kagerullen.
Dejen skal være ca 5 milimeter tyk.
Steg din kartoffel chapatti på en ren varm pande, i smeltet margarine, Dejen skal være blød, og pandekage agtig.
Det tar højst 2-3 minutter pr side (hvis panden er varm nok)
Det er ikke meningen at dejen skal blive alt for fyldt med sorte pletter, men et par af dem er ok..
Dette gøres med al dejen, og der skulle være kartoffelmasse nok, men det er aldrig en dårlig ide at lave lidt for meget, så er man på den sikre side.

Server din kartoffel chapatti som den er, med lidt smør og stadig varm.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 05-09-2003 22:05, redigeret: 20-09-2003 23:19

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Brød Frokost Tilbehør 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 4761 der ser denne opskrift.