Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Fastelavnsboller med remonce og kakaoglasur

Mængde/antal pers: 16 stk

Ingredienser:
 Dej:
 100 g margarine
 1 dl mælk
 3/4 pk (37,5 g) gær
 2 spsk sukker
 ½ tsk salt
 1 æg
 ca. 250 g hvedemel
 Remonce:
 50 g margarine
 50 g sukker
 ½ spsk mel
 Fyld:
 1 æg
 1 spsk maizena
 2 spsk sukker
 2½ dl mælk
 2 tsk vanille
 Pynt;
 Glasur af flormelis, kakaopulver og varmt vand
Fremgangsmåde:

Remonce:
Margarinen (der skal helst være lidt blød) blandes sammen med sukker og mel.

Kagecreme:
Æg, maizena, sukker og mælk blandes sammen i en gryde, opvarmes 3-4 min (piskes under opvarmning) og smages til med vanille.

Dej:
1) Margarinen smeltes
2) Gæren smuldres i (LILLEFINGERVARM)
3) Sukker, salt, æg og halvdelen af melet røres i
4) Tilsæt mel til dejen ikke klistrer mere
5) Hæver 15 min. tildækket
6) Rul dejen ud til en firkant (ca. 30 x 30 cm)
7) Firkanten deles i 16 lige store dele
8) På hvert dejstykke anbringes 1 tsk remonce og dejstykket lukkes godt dsammen om remoncen og anbringes på en plade på bagepapir med lukningen nedad og trykkes let flade.
9) Hæver ca. 15 min. Tyk derefter et hul ned i hverr bolle med tommelfingeren og heri fyldes en tsk kagecreme.
10) Pensles med æg
11) Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter.
12) Efter afkøling pyntes bollerne med glasur
(PÅ BAGEPAPIRET eller tallerken EFTER AFKØLING PÅ BAGERIST)

Opskriften er skrevet af: Anja, 21-08-2000 20:30, redigeret: 24-02-2009 19:40

Andre opskrifter skrevet af Anja
Findes i følgende kategorier:  Kager Søde sager 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Gode fastelavnsboller. Jeg synes dog ikke at de hævede så meget op, som jeg gerne ville have haft... Jeg synes også at det var lidt svært at lave cremen - den brændte let på. Men de smagte godt - og jeg lavede både nogle med creme og nogle uden - se billedet. De smagte godt begge slags.

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 9773 der ser denne opskrift.