|
|
    
|
|
Kerne/grovbrød - lynbrød 50 min.
Bag et dejligt brød med grovmel, kerner, frø m.v. - uden at få dej på fingrene - alt røres sammen, kommes i formen, sættes i kold ovn og bages i 40 min.
Mængde/antal pers: 1 stk.
|
|
Ingredienser:
3 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk honning
1 æg
1 tsk salt
1/2 dl klid (kan erstattes med grahamsmel)
1/2 dl solsikkekærner, hasselnødder eller andre nødder
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl hørfrø
1 dl grahamsmel
6 dl hvedemel
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser røres sammen og hældes i en smurt 1½ l form og stilles i en kold ovn på 225 grader i 40 minutter (ingen dejfingre, ingen hævetid).
Gæren opløses i vandet,tilsæt ingredienserne i den rækkefølge, de optræder, og rør sammen. Dejen skal helst være lidt klæg.
|
|
Opskriften er skrevet af: sujo, 07-09-2003 13:36, redigeret: 18-09-2003 21:06
Andre opskrifter skrevet af sujo
Findes i følgende kategorier: Brød
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Det var meget populært - og var så dejligt nemt at lave. Jeg erstattede klid med knækkede hvedekerner, som jeg kogte i 6-8 minutter i 1 dl vand. Jeg erstattede hørfrø med birkes, grahamsmel med sigtemel - og jeg valgte at bruge valnødder - virkelig god opskrift, man også kan variere med det man har ved hånden! Dejen virker virkelig flydende, men det må den gerne være - det bliver godt alligevel!
Andre kommentarer: JensOS: Har afprøvet denne opskrift JensOS kommentar: Fantastisk brød. - Jeg brugte 5-kornsblanding, og øgede forberedelsestiden en anelse ved at tilføje 3 pænt store revne gulerødder. Resultat: Endnu mere saftigt brøde ;o) tjd: Har afprøvet denne opskrift tjd kommentar: Det her er virkelig lækkert - Og nemt! Prøv det! det er slet ingen sag at bage sit brød selv efter denne opskrift ;o) Jeg brugte 5-korns blanding samt erstattede 1/2 dl af hvedemelet med grahamsmel og fik dermed et lidt grovere brød. Virkelig en super opskrift. y.dideriksen@gmail.com: Har afprøvet denne opskrift y.dideriksen@gmail.com kommentar: Sjælden få man så dejlig,og nem et brød det smager rigtigt, rigtigt dejlig !
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 51282 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|