Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Kerne/grovbrød - lynbrød 50 min.

Bag et dejligt brød med grovmel, kerner, frø m.v. - uden at få dej på fingrene - alt røres sammen, kommes i formen, sættes i kold ovn og bages i 40 min.

Mængde/antal pers: 1 stk.

Ingredienser:
 3 dl lunkent vand
 50 g gær
 1 spsk honning
 1 æg
 1 tsk salt


 1/2 dl klid (kan erstattes med grahamsmel)
 1/2 dl solsikkekærner, hasselnødder eller andre nødder
 1/2 dl sesamfrø
 1/2 dl hørfrø
 1 dl grahamsmel
 6 dl hvedemel
Fremgangsmåde:

Alle ingredienser røres sammen og hældes i en smurt 1 l form og stilles i en kold ovn på 225 grader i 40 minutter (ingen dejfingre, ingen hævetid).

Gæren opløses i vandet,tilsæt ingredienserne i den rækkefølge, de optræder, og rør sammen. Dejen skal helst være lidt klæg.

Opskriften er skrevet af: sujo, 07-09-2003 13:36, redigeret: 18-09-2003 21:06

Andre opskrifter skrevet af sujo
Findes i følgende kategorier:  Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Det var meget populært - og var så dejligt nemt at lave. Jeg erstattede klid med knækkede hvedekerner, som jeg kogte i 6-8 minutter i 1 dl vand. Jeg erstattede hørfrø med birkes, grahamsmel med sigtemel - og jeg valgte at bruge valnødder - virkelig god opskrift, man også kan variere med det man har ved hånden! Dejen virker virkelig flydende, men det må den gerne være - det bliver godt alligevel!

Andre kommentarer:
JensOS: Har afprøvet denne opskrift
JensOS kommentar: Fantastisk brød. - Jeg brugte 5-kornsblanding, og øgede forberedelsestiden en anelse ved at tilføje 3 pænt store revne gulerødder. Resultat: Endnu mere saftigt brøde ;o)
tjd: Har afprøvet denne opskrift
tjd kommentar: Det her er virkelig lækkert - Og nemt!
Prøv det! det er slet ingen sag at bage sit brød selv efter denne opskrift ;o)
Jeg brugte 5-korns blanding samt erstattede 1/2 dl af hvedemelet med grahamsmel og fik dermed et lidt grovere brød. Virkelig en super opskrift.

y.dideriksen@gmail.com: Har afprøvet denne opskrift
y.dideriksen@gmail.com kommentar: Sjælden få man så dejlig,og nem et brød
det smager rigtigt, rigtigt dejlig !


Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 48454 der ser denne opskrift.