Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Osteporrer

en lækker form for tilbehør, prøv den til dine frikadeller..

Mængde/antal pers: 4 pers, som tilbehør

Ingredienser:
 2 porrer
 200 gr ost, mozzerela eller en mellemlagret ost
 6 dl mælk
 4 spsk smør
 6 spsk mel
 rasp
 smør til formen, og ovenpå


Fremgangsmåde:

Porrerne renses og toppen skæres af. porrene blancheres (koges i kogende vand, ca 3 minutyer, og lægges
derefter hurtigt i isvand.) og lægges et sted til afdrypning. Fjern evt siderne af osten, og riv den groft.
Imens koges mælken op i en gryde, osten tilsættes og smeltes.
I en anden gryde smeltes smørret, melet røres i, og afbages.
Jævn ostesovsen med melbollen, under kraftig piskning, så der ikke kommer klumper. kog sovsen op igen, så du kan se den tykne.
Det er ikke sikkert at hele smørbollen skal i, men tilsæt lidt mere hvis din sovs er for tynd..
Et ovnfast fad smørres og drysses med rasp, porrerne lægges i, og dækkes med ostesovsen.
Drys med rasp, fordel nogle klatter af smør henover, og sæt i ovnen i ca 25 minutte(eller til retten er gylden brun og sprød på toppen, og varm og dejlig inden i).

Server dine osteporrer som tilbehør til f.eks frikadeller.



Opskriften er skrevet af: kitty kat, 12-09-2003 08:59, redigeret: 21-09-2003 15:29

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Tilbehør 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 6109 der ser denne opskrift.