Ingredienser: 275 g mel 1½ tsk bagepulver ½ dl sukker 1 knivspids salt 150 g smør 1 æggeblomme 1-2 spsk koldt vand
Fyld: 4 store dessertæbler 50 g lys farin ½ tsk kanel 2 spsk smeltet smør Fremgangsmåde:
1) bland mel,bagepulver,sukker,salt og hak smørret i tilsæt æggeblomme og ælt dejen med en smule koldt vand. 2) klap dejen ud med hænderne i en lille bradepande og læg skrællede æblesnitter på. 3) drys farin og kanel over æblerne,dryp med smeltet smør og bag 25-30 min ved 225 grader.
Kommentar: Variationer: kagen kan laves med friske blommer,fersken eller abrikos.
Opskriften er skrevet af: akpn, 17-09-2003 16:30, redigeret: 11-11-2008 10:57
Andre opskrifter skrevet af akpn
Findes i følgende kategorier: KagerKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Rigtig lækker kage - jeg lavede halv portion - bagetiden er bare ca. 5 min. kortere. Jeg brugte rørsukker, da jeg ikke lige havde lys farin - det blev rigtig godt også.
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 20352 der ser denne opskrift.