Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Julens appelsinkage

En lækker kage, god til jul fordi appelsinerne er lækre på den tid, men bestemt også god på alle andre tænkelige tidspunkter af året.

Mængde/antal pers: 1 kage

Ingredienser:
 100 g smør
 4 æg
 175 g sukker
 100 g hvedemel
 75 g kartoffelmel
 1/2 tsk bagepulver
 5 spsk orange marmelade


 Glasur:
 1 dl flormelis
 1/2 dl appelsin saft


 1 appelsin til pynt


Fremgangsmåde:

En form der rummer 1 liter smøres med margarine og drysses med lidt sukker.
smørret smeltes og afkøles. Æggende deles i hvider og blommer. Æggeblommerne piskes lyst og luftigt med sukkeret, ca 5 minutter.
Mel, kartoffelmel og bagepulver blandes sammen, og vendes i dejen sammen med appelsiin marmeladen og det smeltede smør.
Æggehviderne piskes stive, og vendes forsigtigt i tilsidst.
kom dejen i kageformen, og bag kagen i 45 minuter ved 175 grader, alm ovn, nederste ovnrille.

Lad kagen køle af på en bagerist og rør flormelis og appelsinsaft sammen til en tynd glasur.
Hæld den over den afkølede kage og pynt tilsidst med tynde appelsinbåde, uden skræl.

Opskriften er skrevet af: kitty kat, 19-09-2003 09:08, redigeret: 21-09-2003 21:23

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Kager Julesmåkager og -godter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5324 der ser denne opskrift.