Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Fyldt kalkunbryst

Mængde/antal pers: 4 pers.

Ingredienser:
 25 g finthakkede, soltørrede tomater
 2 dl grofthakkede oreganoblade
 100 g Cheasy Friskost naturel 6%
  tsk groft salt
 friskkværnet peber
 1 kalkunbryst (ca. 450 g)
  tsk groft salt
 friskkværnet peber
 bomuldsgarn
 1 kg mellemstore, uskrællede kartofler i både
 1 liter vand
 1 tsk groft salt
 1 spsk vindruekerneolie
 1 tsk groft salt
 friskkværnet peber
Fremgangsmåde:

Rør de soltørrede tomater og oregano sammen med osten. Smag til med salt og peber.
Læg kalkunbrystet på den "glatte" side og skær en lomme i den tykke del af kødet. Fyld lommen med osteblandingen. Bind bomuldsgarn om kalkunbrystet, så det holdes sammen til en lille steg. Læg stegen i en lille metalbradepande og drys med salt og peber. Sæt bradepanden på en plade med bagepapir så der er plads til kartoflerne.
Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt olie, salt og peber. Vend rundt så alt bliver godt blandet. Fordel kartoffelbådene på bagepladen.

Steg det hele midt i ovnen ved 225 grader.

Mål efter ca. 35 min. kødets temperatur på et sted uden fyld. Den skal være ca. 70. Tag stegen ud når den er færdig, og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Lad kartoflerne stege videre.
Ved serveringen: Skær stegen i skiver - fjern bomuldsgarnet efterhånden. Anret kødet på et varmt fad sammen med kartoflerne og dryp evt. sky fra bradepanden oven på kødet. Server salat og dressing ved siden af.


Opskriften er skrevet af: Solde, 24-09-2003 12:46, redigeret: 07-11-2003 06:46

Andre opskrifter skrevet af Solde
Findes i følgende kategorier:  Hovedretter Retter med kalkun 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 8911 der ser denne opskrift.