Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Bedre end bedst, chokolade kage

En død lækker drøm af en kage, svampet og dejlig, en dessert eller til gæster til kaffe og kage.

Mængde/antal pers: 1 kage

Ingredienser:
 4 æg
 2 dl sukker
 1 tsk vanilje
 1 tsk nescafe, 2 spsk kogende vand
 3 tsk kakao
 1 tsk bagepulver
 1 dl mel
 ca 3/4 dl mælk
 200 g god mørk chokolade
 150 g smør
 flormelis til pynt
 
Fremgangsmåde:

Tænd for ovnen på 175 grader, og smør en springform.
Del æggeblommerne fra hviderne, i to skåle.
Pisk æggeblommerne med sukkeret til det blir lyst og luftigt, i mindst 5 minutter.
Nescafe opløses i kogende vand og hældes i æggesnapsen.
Smelt smør og mælk i en gryde - tag den af varmen og kom chokoladen (brækket i små stykker) i - rør rundt, til chokoladen er smeltet.
Chokolademassen, der ikke må være alt for varm, blandes i æggesnapsen.
Hviderne piskes stive, med helt rene og tørre piske ris.
vend dem i chokolademassen, forsigtigt med en ske.
mel, kakao, vanilje og bagepulver sigtes i, og vendes forsigtigt i med skeen.
Fordel kagedejen i springformen, og bag kagen i ca 45 minutter.
Efter de første 35 minuter, checkes kagen med en kødnål, for lige så snart dejen er bagt, og kagen stadig er svampet skal den tages ud. Det kan tage op til 50 minutter, afhængeligt af ovnen.
Køl kagen ned. tag den ud af formen, drys med flormelis og sever med flødeskum eller vanilje is.


Opskriften er skrevet af: kitty kat, 26-09-2003 14:01, redigeret: 21-05-2008 21:01

Andre opskrifter skrevet af kitty kat
Findes i følgende kategorier:  Kager Desserter Til kaffen/theen 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Mums, den er bare rigtig god! En super kage til chokoladeelskere! Smager også helt fantastisk kort efter den er taget ud af ovnen - prøv det!!

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 75132 der ser denne opskrift.