Dej: Rør sukker og smør godt og rør æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og bland det i dejen. Riv marcipanen groft på et rivejern og bland den i dejen.
Fyld: Skræl æblerne og skær dem i både. Bland æblerne med kardemomme, sukker og kanel.
Bred halvdelen af dejen ud i en stor velsmurt springform (26 cm) eller et ildfast fad. Kom halvdelen af æblerne ovenpå, tryk dem gerne lidt ned i dejen. Bred resten af dejen over æblerne Læg resten af æblerne på kagen og drys mandelflager hen over..
Bag kagen i 1-1 ¼ time ved 190 grader på nederste rille i ovnen. Syntes du at kagen bliver for mørk, kan du lægge et stykke bagepapir hen over kagen det sidste kvarter.
Server gerne kagen lun med kold flødeskum eller blød vaniljeis til.
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 27-09-2003 14:52, redigeret: 09-11-2003 19:08
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: KagerTil kaffen/theenKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 20696 der ser denne opskrift.