|
|
|
Hyldeblomstdrik
Bedst som hjemmelavet
Mængde/antal pers: ca. 2 liter
|
|
Ingredienser:
30 Hyldeblomstklaser.
3/4 - 1 kg. sukker
3 - 4 citroner
2 breve citronsyre (40 - 50 g)
Ca. 1 1/2 liter kogende vand
Fremgangsmåde:
Klip de grove stilke af hyldeblomstklaserne og læg dem i en (plast) krukke. Skær citronen i skiver, kom dem i krukken og hæld kogende vand over. Tilsæt sukker og citronsyre. Rær ind imellem, til sukkeret er opløst. Dæk krukken til, og lad hyldeblomsterne trække køligt 4 - 5 dage. Hyldeblomster og citronskiverne skal være dækket helt til, ellers mugner de.
4 - 5 dage efter:
Si saften og hæld den på rene flasker, potionen her fylder ca. 2 liter. Hvis opbevaringsforholdene ikke er tilstrækkelig kølige, tilsættes 1 1/2 tsk. flydende konserveringsmiddel, eller saften fryses i mindre portioner.
Hyldeblomstdrikken kan godt lavers med mindre sukker eller sødemiddel, men så må der absoluy konserveringsmiddel i. Hyldeblomstdrikken fortyndes med vand og isterninger efter smag.
|
|
Opskriften er skrevet af: Rikke, 11-10-2003 17:48, redigeret: 09-11-2003 20:25
Andre opskrifter skrevet af Rikke
Findes i følgende kategorier: Alkoholfri drikke
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5902 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|