Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Hyldeblomstdrik

Bedst som hjemmelavet

Mængde/antal pers: ca. 2 liter

Ingredienser:
 30 Hyldeblomstklaser.
 3/4 - 1 kg. sukker
 3 - 4 citroner
 2 breve citronsyre (40 - 50 g)
 Ca. 1 1/2 liter kogende vand




Fremgangsmåde:

Klip de grove stilke af hyldeblomstklaserne og læg dem i en (plast) krukke.
Skær citronen i skiver, kom dem i krukken og hæld kogende vand over. Tilsæt sukker og citronsyre. Rær ind imellem, til sukkeret er opløst. Dæk krukken til, og lad hyldeblomsterne trække køligt 4 - 5 dage. Hyldeblomster og citronskiverne skal være dækket helt til, ellers mugner de.

4 - 5 dage efter:

Si saften og hæld den på rene flasker, potionen her fylder ca. 2 liter. Hvis opbevaringsforholdene ikke er tilstrækkelig kølige, tilsættes 1 1/2 tsk. flydende konserveringsmiddel, eller saften fryses i mindre portioner.

Hyldeblomstdrikken kan godt lavers med mindre sukker eller sødemiddel, men så må der absoluy konserveringsmiddel i.
Hyldeblomstdrikken fortyndes med vand og isterninger efter smag.


Opskriften er skrevet af: Rikke, 11-10-2003 17:48, redigeret: 09-11-2003 20:25

Andre opskrifter skrevet af Rikke
Findes i følgende kategorier:  Alkoholfri drikke 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 5902 der ser denne opskrift.