Forside Vis kategorier
Anjas opskrifter
Historien bagLog indOpret mig
Print

Små fuldkorns- eller grahamsbrød - lynbrød 45 min.

Bag 16 små gode brød på 45 min., heraf 30 min i ovnen - gode som frokostboller

Mængde/antal pers: 16 stk.

Ingredienser:
 50 g gær
 4 dl lunkelt vand
 3 spsk olie
 100 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel (1 dl)
 ½ dl hørfrø (eller forhøj grovmelet til 1½ dl)
 2 tsk salt
 ca. 600 g mel (10 dl)


 Æg til pensling
 Sesamfrø


Fremgangsmåde:

- Fyld gæren i røreskålen og rør ud med lidt af vandet.

- Tilsæt de øvrige indredienser og ælt i 3-5 min.

- Form dejen til 16 små brød og læg dem på bagepapir på en bageplade.

- Brødene pensles med æg og drysses med sesamfrø.

- Sæt bagepladen i kold oven på midterste rille.

- Sæt ovnen på 200 grader.

- Sluk for ovnen efter ca. 25 min. og lad brødene stå 5 min. i ovnen ved eftervarmen.

Opskriften er skrevet af: sujo, 24-10-2003 19:01, redigeret: 06-12-2008 13:57

Andre opskrifter skrevet af sujo
Findes i følgende kategorier:  Brød Boller 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: God opskrift. Både hurtig og nem - og det er nogle lækre boller/brød!
Jeg brugte 5-kornsblanding i stedet for hørfrø, der blev også godt.


Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 15355 der ser denne opskrift.