Små fuldkorns- eller grahamsbrød - lynbrød 45 min.
Bag 16 små gode brød på 45 min., heraf 30 min i ovnen - gode som frokostboller
Mængde/antal pers: 16 stk.
Ingredienser: 50 g gær 4 dl lunkelt vand 3 spsk olie 100 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel (1 dl) ½ dl hørfrø (eller forhøj grovmelet til 1½ dl) 2 tsk salt ca. 600 g mel (10 dl)
Æg til pensling Sesamfrø
Fremgangsmåde:
- Fyld gæren i røreskålen og rør ud med lidt af vandet.
- Tilsæt de øvrige indredienser og ælt i 3-5 min.
- Form dejen til 16 små brød og læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Brødene pensles med æg og drysses med sesamfrø.
- Sæt bagepladen i kold oven på midterste rille.
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Sluk for ovnen efter ca. 25 min. og lad brødene stå 5 min. i ovnen ved eftervarmen.
Opskriften er skrevet af: sujo, 24-10-2003 19:01, redigeret: 06-12-2008 13:57
Andre opskrifter skrevet af sujo
Findes i følgende kategorier: BrødBollerKommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: God opskrift. Både hurtig og nem - og det er nogle lækre boller/brød! Jeg brugte 5-kornsblanding i stedet for hørfrø, der blev også godt.
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 15355 der ser denne opskrift.