Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Brunkager

Denne opskrift er også fra min tipoldemor. Den er lidt tidskrævende, men resultatet er al besværet værd - prøv den

Mængde/antal pers: Meget stor portion

Ingredienser:
 1 kg mel
 625 g mørk sirup
 250 g smør
 125 g farin
 50 - 75 g fin hakket pomeransskal (gennem persillehakker)
 10 g stødt kanel
 5 g stødt ingefær + stødte nelliker ( ca. halvt af hver)


 1 tsk.spids hjortetaksalt
 10 g potaske
 1 1/4 dl rosenvand (Matas (billigst) og apotek (bedst))
Fremgangsmåde:

Sirup, farin, smør og krydderier varmes igennem i en stor gryde til en jævn masse. Potasken opløses i rosenvandet og kommes i.
Hjortetaksalt blandes i melet og røres i til dejen er jævn og glat. Det kræver lidt armkræfter.

Stilles til afkøling i minimum et døgn. Ikke nødvendigvis i køleskab.

Dejen deles i små portioner, som rulles MEGET tyndt ud. Nærmes papirtyndt. Kagerne stikkes ud med et passende størrelse glas. (Jeg bruger et Irish coffee glas).

smuttet mandel lægges på hver kage.

Bages ved 180 g i 6 - 8 min midt i ovnen. Afkøles på en rist inden de kommes i kagedåsen.

Hold godt øje med dem - blot min for meget, så bliver de for mørke og smager ikke godt.

Jeg bager af ca. halvdelen af dejen og fryser resten ned til næste jul. Rosenvandet kan sagtens holde sig i køleskabet til næste gang der skal laves dej.

Opskriften er skrevet af: Bodil, 15-11-2003 11:59, redigeret: 15-11-2003 12:12

Andre opskrifter skrevet af Bodil
Findes i følgende kategorier:  Småkager Julesmåkager og -godter 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 12359 der ser denne opskrift.