Anjas opskrifter
ForsideVis kategorierHistorien bagLog indOpret mig Print

Franskbrød med engangshævning

Et svampet franskbrød, som er lidt hurtigere at lave end de fleste.

Mængde/antal pers: 1 stk

Ingredienser:
 50 g gær
 1/2 dl lunkent vand
 50 g smeltet smør
 2 1/2 dl mælk
 1 tsk salt
 8-9 dl mel
 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde:

Udrør gæren med vand. Smelt smør, og afkøl det med mælken. Hæld det sammen med gæren. Tilsæt salt og det meste af melet. Ælt dejen godt sammen. Tilsæt evt. mere mel.Efter æltningen formes dejen straks til et brød eller puttes i en franskbrødsform. Hæver et lunt sted i ca. 20 min.

Ridses og penskles med sammenpisket æg, og bages herefter på nederste ribbe i forvarmet ovn ved 200 grader i 20-30 min

Opskriften er skrevet af: louise, 15-11-2003 17:04:00 , redigeret: 19-02-2022 14:56:00

Andre opskrifter skrevet af louise
Findes i følgende kategorier:  Brød 
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere:
Anja: Har afprøvet denne opskrift
Anjas kommentar: Det var super nemt at lave, min søn lavede det helt selv! Vores ovn er meget effektiv så brødet var færdigt efter allerede 20 min i ovnen (200 grader varmluft)

Andre kommentarer:
Joy: Har afprøvet denne opskrift
Joy kommentar: Mange brød har jeg bagt, men hold da op, det er det bedste brød jeg nogensinde har bagt, og det er jo super let!

Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 21827 der ser denne opskrift.