|
|
|
Gås (langtidstegning)
En god metode at stege en gås på. Kan også bruges på and
Mængde/antal pers: 8 personer
|
|
Ingredienser:
1 gås på 4½-5 kilo
salt
Fyld:
3-4 store madæbler
500 gr. svesker u. sten
2 appelsiner
2 spsk honning eller sukker
Fremgangsmåde:
Hvis gåsen er frossen, tøes den langsomt op i et koldt rum, eller i køleskabet, gerne et par døgn i forvejen. De yderste vinger, halsskind, og hals, skæres af, tilsættes 1 æble i både, en håndfuld svesker og lidt salt sammen med hjerte og krås, en halv liter vand, og koges en time til en fond. Overflødigt fedt fjernes, og gåsen gnides med salt indvendig og udvendig, og fyldes med 1 æble, 1 appelsin skåret i både, gerne med skræl, samt svesker, fyldet tilsættes 1 spsk honning eller sukker.
Gåsen syes til med en bomuldstråd, eller lukkes med kødnåle, og anbringes på risten i en bradepande med ryggen opad. Bradepanden tilsættes 1 l vand, og sættes i en 160 grader varm ovn. 130 grader ved brug af varmluftovn. Der skal beregnes 1 time stegetid pr kilo.Husk at regne fyldet med. Gåsen steger i 3 timer med ryggen opad, hvorefter den vendes, og steger 2 timer med brystet opad. Det sidste kvarter hæver man ovnens temperatur til 225 grader. Hvis man bruger et stegetermometer, skal termometeret gerne vise 85 grader, og gåsen er færdig.
Gåsen sættes til afsvaling i en halv time. Imedens hælder man skyen fra bradepanden i en gryde, og lader den stå et øjeblik, inden skyen skummes grundigt for fedt Fonden fra vinger og hals sies , blandes med den skummede stegesky og bruges til en opbagt sovs, smagt til med lidt saft af en halv appelsin og lidt ribsgele. Den afsvalede gås parteres, og anrettes på et fad, fyldet i gåsen kasseres. Som tilbehør kan man stege resten af æblebåde, appelsinbåde og svesker i smør på en pande, tilsætte resten af honningen og lidt gåsefedt, og anrette det på fadet sammen med gåsen.
|
|
Opskriften er skrevet af: HBendtsen, 19-11-2001 21:04, redigeret: 31-12-2001 15:23
Andre opskrifter skrevet af HBendtsen
Findes i følgende kategorier: Hovedretter Julemad Retter med gås
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har endnu ikke afprøvet denne opskrift
Andre kommentarer: Sashok: Har afprøvet denne opskrift Sashok kommentar: Har fået os en fantastisk gås efter denne opskrift. Den var saftig med en rigtig sprød skind. Perfekt. Den vil vi gerne gentage til næste år. Tak for opskriften.
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 89538 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|