|
|
|
Fennikel/pære salat med valnødder
Meget frisk, og god som lidt "anderledes" tilbehør og som festsalat. Fedtfattig.
Mængde/antal pers: 4 pers.
|
|
Ingredienser:
3 fennikel
4 pærer, gerne faste
En håndfuld valnøddekerner
Citronsaft
Fremgangsmåde:
Den rå fennikel skæres i tynde skiver. Kernehusene fjerens fra pærerne , der skæres i smalle både. Valnøddekernerne deles i halve eller kvarte og dryses over. Citronsaft hældes over og salaten vendes til den er godt blandet.
Man kan også blande lidt oliveolie i, men det er egentligt ikke nødvendigt, og så er salaten ikke længere så fedtfattig.
Den friske og lakridsagtige smag fra fennikelen, den søde smag fra pærerne og den lidt bitre nøddesmag fra valnødderne passer utroligt godt sammen.
Det er ikke en salat jeg selv har fundet på, jeg fik opskriften af en anden engang. :-)
|
|
Opskriften er skrevet af: Spritt, 16-11-2003 20:05, redigeret: 20-01-2018 07:37
Andre opskrifter skrevet af Spritt
Findes i følgende kategorier: Slankemad Festmad Tilbehør Salat
Kommentarer fra Anja og fra andre brugere: Anja: Har afprøvet denne opskrift Anjas kommentar: Rigtig god salat! Jeg synes at forholdet mellem fennikel og pære skal være ca 1:1 så jeg brugte en stor fennikel til 4 pærer (der står 3 fennikel i opskriften). Salaten smagte rigtig godt!
Andre kommentarer: Rikke42: Har afprøvet denne opskrift Rikke42 kommentar: Tak for inspirationen :-)
Jeg bryder mig ikke om valnødder, så jeg tilpassede opskriften lidt og vil hermed give tippet videre: I stedet for valnødderne kan anvendes græskarkerner (ristede og saltede i mit tilfælde), og så tilføjede jeg også lige lidt tranebær for farvens skyld. Velbekomme :-)
Tilføj kommentar
Du er bruger nr. 21026 der ser denne opskrift.
|
|
|
|
|
|
|
|